Volkswagen Golf: Natte vloerbekleding Golf 3

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 66kW

Zonder technische mankementen rijd ik al een tijdje tevreden in een Golf 3 TDI Milestone 66kW van '97 (met airco) met hoge kilometerstand. Van de week ontdekte ik dat een deel van de vloerbekleding achter de bestuurderstoel drijfnat was geworden. Dit is sinds kort. Het is duidelijk dat het om water gaat wat ook wat muffig ruikt, net als een slecht onderhouden airco kan ruiken. De carroserie en bodem zien er bij deze auto keurig uit en ook de deuren lekken niet. Heb al vernomen dat er een slangetje van de airco losgeschoten zou kunnen zijn, maar ik weet niet waar ik deze kan vinden. Het vermoeden is dat de airco installatie juist rechtsvoor in de auto, waardoor het mij lastig lijkt dat vocht wat hieruit lekt links achterin terecht komt, maar ik kan dat ook mis hebben natuurlijk.
Zou de drain in de bodem van de auto verstopt kunnen zijn en waar zit deze?
Vind het niet vreemd dat het water allemaal alleen links en bij de voetenruimte van de achterpassagier terecht komt.
Als ik alleen rij is dit waarschijnlijk het laagste punt van de auto, waardoor het vocht zich hier verzameld en door de bekelding heen komt.
Ben het probleem op deze site nog niet tegengekomen, maar het schijnt wel een kwaaltje te zijn.

Inmiddels is het vocht wat opgedroogd en lijkt er momenteel ook niets bij te komen.

Wie van de reageerders kan mij even op de goede weg helpen om het probleem op te lossen?

Valk Golf

Geplaatst door Valk Golf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer de pakking van de kabelbox,daar waar de bekabeling de cabine in gaan vanuit de paravan,en als aanwezig een dakraam,controleer dan of de afvoer niet verstopt zit,maar dan heb je meestal een natte hemelbekleding.
Beste is om met de tuinslang te sproeien en kijken waar het naar binnenkomt.

Ricky

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.