Volkswagen Polo 2011: Niet starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Heb een motor met 150.000 km erop overgebouwd in een polo. In eerste instantie wilde deze niet starten. Na een hard reboot startte de motor direct , ook na stilzetten startte de motor nog een paar keer heel makkelijk. Proefrit gemaakt en bemerkte dat ik geen turboeffect heb.
Auto paar dagen laten staan en toen ik de turbo wilde gaan inspecteren startte hij weer niet. Accupool binnen de absolute rusttijd weer losgekoppeld maar dat hielp helaas niet.
Iemand idee? heb alle stekkerverbindingen nog eens nagelopen(alleen de klopsensor zat er niet helemaal lekker op) en eigenlijk niets noemenswaardig kunnen vinden
Alvast bedankt voor het meedenken, groeten Peter

PTauto

Geplaatst door PTauto PRO , lid sinds 3 weken geleden

5 Reacties

Jan227 PRO, 3 weken geleden

Hallo, de starmotor draait niet , of de motor slaat niet aan ?

Groet Jan227

    Motor slaat niet aan, startmotor gaat goed rond, Jan227. - PTauto PRO, 3 weken geleden

poloR6, 3 weken geleden

Loop de brandstof niet terug ?

    Nee, terugslagklep werkt en brandstof loopt niet terug - PTauto PRO, 3 weken geleden

Jan227 PRO, 3 weken geleden

Hallo, controleer de retour stroom van de injectoren bij start toerental.

Groet Jan227

    Dank je Jan, heb de verstuivers een lektest afgenomen en die zit ruim binnen de norm(zijn nieuw gemonteerd) - PTauto PRO, 3 weken geleden

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Zou em eerst eens uitlezen.

    Geeft geen storingscodes, wat ik erg vreemd vind, harry4203 - PTauto PRO, 3 weken geleden

PTauto PRO, 3 weken geleden

Inmiddels wat verder, zekeringbrug op accu bleek toch niet helemaal in orde te zijn. Eerder had ik het volledige zekeringencircuit nagekeken. Daar vond ik geen fouten. Echter nacontrole van de brug op de accu bleek er een kapotte bij te zitten. Dit werd pas duidelijk toen ik wat druk op de neerpennen uitoefende en de toon van m’n meter begon te stotteren. Zekering was visueel niets aan te zien, maar bij aanraking kwam deze lis te zitten. Nieuwe zekeringbrug gaat er morgen in.
Wordt vervolgd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.