Volkswagen Polo: Olie lampje blijft knipperen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Deze Polo heeft drie dagen geleden een nieuwe waterpomp gehad en rijdt weer als een zonnetje. (Het diesel geluid is weg, hier is enkele weken mee doorgereden, maar minder dan 50 km)
Staat na de reparatie van de waterpomp een nacht voor de deur, start perfect en niets aan de hand. Na 5 kilometer, gaat het oliekannetje rood knipperen, even daarna het handremlampje, lampjes weer uit (alles tijdens het rijden) plots de snelheidsmeter en toerental meter tijdens het rijden op 0, even later weer in stijging en weer uit net als de twee eerder omschreven lampjes.
Oliepijl nagekeken, is ok, opnieuw starten, geen olielampje etc meer aan, na 100 meter weer aan, nu blijft het knipperen telkens als nadat de auto is gestart en ongeveer 100 meter heeft gereden en net boven de 1000 toeren is. Het handremlampje (en ik had echt de handrem er niet op staan) en de meters zijn niet meer uit gegaan tijdens het rijden. Auto had ook niet gehikt etc op het moment dat het eerder wel gebeurde. Wordt het straks lopen? Auto geeft (nog) geen enkel signaal van olieprobleem, maar daar ben ik natuurlijk wel bang voor. Hij rijdt nog steeds als een zonnetje.

Nanda Dijkgraaf

Geplaatst door Nanda Dijkgraaf (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het olielampje brand is dat een teken dat de oliedruk weg of onvoldoende is, ook al zit er dus nog genoeg olie in de motor..

Maar aangezien er meerdere lampjes gebrand of geknippert hebben, denk ik zelf dat dit door wat anders veroorzaakt word, laat de auto anders eens uitlezen en controleer de laadspanning eens even, dus even op de accu meten bij lopende motor..en vermeld dat even hier.

Als er werkelijk wat met de oliedruk aan de hand was, was je niet ver meer ermee gekomen..of had je nu geluiden gehoort.

Heb je de distributie ook gelijk mee vervangen ?

Gr Stefan

Nanda Dijkgraaf (0), 14 jaar geleden

Dag, Stefan. De distributie is inderdaad ook meteen vervangen, gaan hem maandag uitlezen, laadspanning controleren en kijken de dynamo even na.
Laat maandag het resultaat achter, gr. Nanda

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.