Volkswagen Polo: polo start niet(gooit motor niet rond)

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hello, mijn dochter stopt met haar polo voor een winkel en als zij na 10 min. terug wil starten gebeurt er niets...bij het starten enkel een korte "bloek".Motor draait dus niet rond.Batterij ok.Geen enkel voorteken gehad.Dank bij voorbaat.

CHASANA

Geplaatst door CHASANA (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Startmotor defect ?

Heb je de accu getest ? meet eens de spanning van de accu, en meet even de spanning tijdens het starten en post dat even hier.

Is de accu ok ? overbrug de startmotor eens, dus het kleine kabeltje ( geschakelde + ) tegen de dikke + kabel houden en kijk wat er gebeurt, doet hij nog niks is de startmotor het probleem ( mits spanning en aarde in orde is )

Start hij wel tijdens overbruggen ? controleer of er accuspanning op deze kleine kabel staat tijdens starten, is dat niet het geval, controleer contactblokje ( achter op contactslot ) of bedrading.

Gr Stefan

harnak (0), 14 jaar geleden

als de lampjes bij het starten op het dashbord niet uitgaan zit ik aan een waterslot te denken dit betekend dus koppakking lekt

aczn (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=harnak]als de lampjes bij het starten op het dashbord niet uitgaan zit ik aan een waterslot te denken dit betekend dus koppakking lekt[/quote]
deze types kennen nog geen waterslot/noodloop idd even de startmotor/zekering/oxidatie controle doen.

wel weet ik dat er met deze polo's zowel uitvoering en motor-uitvoering veel productie problemen zijn geweest met de onderblokken
zo heb ik het uit ervaring meegemaakt dat de cillinderwanden harder slijten dan normaal en het zou kunnen (ik hoop het niet voor u) dat u te maken heeft met kantellende zuigers dit houd dan in dat alles vastslaat en uiterraard de motor niet meer te starten is.

dit is... zeg ik een bekend probleem bij deze type auto's/motoren

mvg

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=aczn]zo heb ik het uit ervaring meegemaakt dat de cillinderwanden harder slijten dan normaal en het zou kunnen (ik hoop het niet voor u) dat u te maken heeft met kantellende zuigers dit houd dan in dat alles vastslaat en uiterraard de motor niet meer te starten is[/quote]
Je bent niet helemaal op de hoogte, of hebt het verkeert begrepen.
Niet de cilinderwanden slijten maar de coating op de zuiger slijt wat de zuiger doet kantelen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.