Volkswagen Golf III 1400 cl: olielampje en zoemer van olie

Bouwjaar: 1992

Hoi,

het probleem is dat mijn olielampje af en toe begint te flikkeren tesamen met de zoemer van de olie. Dit komt niet de hele tijd voor, het gebeurt af en toe en duurt nooit langer dan 10 seconden. Er is niets mis met mijn olie want die is nog maar net vervangen. Het probleem komt voor sinds ik twee dagen geleden de bougies van mijn wagen heb vervangen. Kan het zijn dat ik per ongeluk een contact losgemaakt heb (die bougies konden niet eenvoudiger geplaatst zijn zeker) tijdens het vervangen van de bougies (slecht contact van een draadje of zo) of ligt het aan de oliefilter of oliedruk?

Alvast bedankt,

j-unit

Geplaatst door j-unit (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

De draden naar de sensoren nakijken, en anders de sensors vervangen. zitten er twee in. Kosten bij elkaar iets van 15€ bij de dealer en durven nogal eens kaduuk te gaan.

succes

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

hallo,
Ik heb het ook eenkeer mee gemaakt bij een 1.4cl van ´93 dat het olielampje ging branden.Toen tikkende hij geweldig in de cilinderkop(klepstoters).De cil.kop kreeg toen geen olie.Dit kan je controleren als de zender uit de kop draait dan moet tijdens het lopen v/d motor olie uit komen.Komt er geen olie uit dan moet je het zoeken in het carter.De oliezeef zit dan wellicht verstopt.Maar bij het probleem wat wij hadden was het busje wat in de oliepomp(naast het oliezeef zit)in het carter gevallen.Toen pompte hij de olie alleen rond in het carter.Het busje had ik weer met lock-tite weer in gezet.En het probleem was toen verholpen.
succes raymond

j-unit (0), 20 jaar geleden

Hallo,

bedankt voor de reacties. Ik heb de draden naar de sensoren eens nagekeken. Ze losgekoppelt en terug aangesloten en daarna heb ik er geen last meer mee gehad (het is nog even afwachten maar heb er al 15 km mee gereden zonder dat het probleem zich stelde). Dus vermoedelijk ben ik bij het vervangen van de bougies tegen dat contactje gekomen. Bedankt voor de hulp in elk geval.

Groeten,

Jo

paultje8616 (0) PRO, 20 jaar geleden

heb ik ook al ooit meegemaakt busje onderin eruit gegaan die tikte ook en olielampje branden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.