Volkswagen Golf 3 Gti: Omrollen randen voor 17"velgen

Bouwjaar: 1994

hallo,

ik heb 17" velgen en wil deze onder mijn mk3 monteren.
Ben alleen bang dat ze niet passen daar hij 60/40 verlaagd is.
Heeft iemand ervaring met het laten omrollen v/d wielranden of nog andere tips ??

bvd Raymond

Ray711

Geplaatst door Ray711 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

ik zou wel voorzichtig zijn met het omrollen, voor je het weet knikken je spatborden en heb je zo voor een paar honderd schade.als je de zwarte wielkuip randen er nog om hebt kun je die het beste demonteren en met een haakse slijper voorzichtig een centimetr wegslijpen uit het achterste spatbord. daarna het zelfde verhaal met de kuiplijst. goed tectyleren en kuiplijst weer monteren. bij voorste spatborden hoef je niks te doen moet zo wel passen( tenminste bij mijn vento wel) succes

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Indien jouw Golf III al 60/40 verlaagt is dan zou ik nooit geen 17''velgen monteren wand dan krijg je echt aanloop problemen in de voorste wielkasten. Ondanks wegslijpen of omrollen van de randen zullen de banden gaan schaven in de wielkasten bij een bepaalde stand of door drukbelasting indien er met meedere personen in de auto op een slecht wegdek wordt gereden.

Ik heb het zelf ondervonden hoe dat ging ik was ook van plan 17'' te monteren en daar ben ik snel van afgestapt alle soorten
banden ge probeerd maar ze bleven aanlopen en niet zo'n beetje ook.Heb daarna 16'' /7.5 J velgen van BBS gekocht en dat paste precies, de auto word er wel een stuk stijver door minder comfor door meer stoten en met 17'' zou dat nog erger worden. Mocht je de boel toch verslijpen willen (let op).Dan krijg na al dat slijp en breekwerk altijd na een of twee winter periode roestvorming op de randen al doe je nog zo goed je best met tectyleren en afkitten,vooral nu in de pekel periode.

Succes,
Mvg, Jan

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

ben met jan eens dat je comfort kwijt raakt, maar dat heb je ook al met zo'n verlaging. ben niet met jan eens dat ze altijd aanlopen. hangt ook een beetje van de stugheid van de veren en dempers af. neem jij 17 inch 7,5j met een hele platte band, blijft de hoogte gelijk als een 16 inch 7,5j. ook de breedte blijft gelijk. wat roest betreft heeft jan wel gelijk, iedere winter goed controleren. ik heb mijn vento(identiek aan golf3) ook 60/40 verlaagd met 17 inch 7,5j wielen met bandenmaat: 205-40-17 en dat gaat prima zonder aanlopen. wel begint je auto ontzettend de stuiteren. veel ruimte heb ik niet meer in de spatborden, maar met 4 personen in de auto gaat het net.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Arie heb jij ervaring met chiptuning voor Golf III GTI 2.0 16V
zo ja dan hoor ik dat graag,wand ik heb nog geen enkel bericht gehad op mijn oproep.

Tot bericht, Jan

Ray711 (0), 20 jaar geleden

oke bedankt.Ik ga het zaterdag proberen. als het niet lukt zet ik er de orginele veren even onder. dan moet het toch geen probleem zijn hoop ik.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Ray bericht het even terug hoe het gegaan is, ben ik zeer benieuwd naar.

Succes, Jan

Ray711 (0), 20 jaar geleden

Het past dus niet met de verlagings veren.
Ga het nog proberen met 205 , er zitten nu 225 banden op.
Het zijn echt mooie velgen (porche cup design)dus wil ze erop krijgen.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Ray:ik zal voor je duimen dat ze niet mogen aanlopen maar toch zie ik dat het geheel niet zonder problemen verlopen zal met 17'' velgen op een Golf III.Omdat het bij mijn golf III ook niet zonder problemen ging ook deze auto was 40/60 verlaagt,of je moet genoemde problemen op de koop toe willen nemen dat heb ik toen niet gedaan en zodoende voor 16''gekozen en nu zonder problemen!!

Het gegeven dat je met een plattere band een en de zelfde maat voering krijgt t.o.v een 16''velg is niet helemaal juist,omdat de omtrek afmeting en hoogte in geringe mate toe nemen indien je voor een grotere velg kiest,logisch ook neem de proef maar eens op de som en meet het na en je zult zien dat er 15/20 mm verschil in kan zitten. Weet jij tevens zo wat de (ET) waarden van die velgen zijn, wand dat is ook een belangrijke maatvoering.

Tot bericht,

Jan


vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

ben met jan eens dat de e.t waarde van het wiel heel belangrijk is, je kuny ernog zo'n smalle band om doen, als de e.t waatde niet klopt kun je het wel vergeten. ben ook bang dat het daarom niet past. een porche wiel komt ver naar buiten. succes

Ray711 (0), 20 jaar geleden

Et waarde is 35, 8j.
Wie kan mij meer vertellen over het omrollen v/d randen ?
ik heb vernomen dat met opwarmen de lak er niet zo snel afspringt....

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

8 j hoef je niet te proberen met 205. dat past zowieso niet. ik denk dat je met deze wielen ook de spatborden niet hoeft om te rollen, past dan nog niet. 8 j is een flinke breede velg en e t 35 komt ook al aardig naar buiten. 17 inch, e t 37 en 7,5j is naar mijn mening wel het uiterste zonder extreem aanlopen

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Ben het eens met Arie,en zoals ik ook al reeds eeder aangaf ben ik bang dat jouw genoemde velgen ''nooit zonder problemen'' gemonteerd kunnen worden met deze maatvoering,of jij moet alle bijkomende problemen op de koop toe willen nemen!! Ben benieuwd hoe het is gegaan laat het eens horen!!

Mvg, Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.