Volkswagen Golf III GTI 16 v 2.0 ABF: Wie heeft ervaring opgedaan met chiptuning bij golf GTI

Bouwjaar: 1996

Nogmaals wie heeft evaring gehad met chiptuning bij een golf GTI III 2.0 16 v of met een gelijkwaardige Golf benzine motor, ik wil het laten doen i.v.m een te laag koppel bij 3000 trpm doordat deze auto's enorm geknepen zijn wat de EU norm betreft, en daardoor een prestatieremmend vermogen geeft in dat toeren gebied.

Wie heeft dit laten doen en wat zijn de evaringen nadien geweest????,daar ben ik zeer benieuw naar wand alle (IT) bedrijven tot nu toe beloven alleen maar positieve vooruitgang naar plaatsing van een chip,en de nadelen worden nooit genoemd.

Tot bericht,
Jan

jan meulenbeek

Geplaatst door jan meulenbeek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Jongens.... jongens... kom op nou, er is toch wel een liefhebber of een prof die zijn benzine Golf heeft laten chippen en zijn of haar evaringenen wil delen, zo ja dan hoor ik graag de voor en nadelen hiervan (geen diesel reactie's)

In afwachting!!!!

Mvg, Jan

Vlambak (0), 20 jaar geleden

Ken wel een paar mensen waarbij dat blok gechipt is en positief is uitgevallen. Zorg wel dat je een goede chip neemt liever dat je iets meer betaalt dan hoge kosten straks.

Het blok is door vw "afgevoerd" omdat 'ie te veel in de buurt van een Vr6 kwam.
Wat ook wilt helpen is een beter uitlaatsysteem eronder zetten.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Geef eens een goed merk op waarvan bekend is dat er meer vermogen door wordt verkregen,op dit noment heb ik er een open absorties uitlaat van Remus onder zitten en daar merk je geen verschil door t.o.v de standaard pijp.

Wel weet ik zeker dat je door een goed vier in een spagettie uitlaat spruitstuk b.v van LAZER wel meer vermogen wordt verkregen, maar daar zitten ook weer te veel nadelen aan,zodoende wil ik info hebben over het chippen wat de voordelen en de nadelen zijn bij bovenstaande auto na het chippen

Mvg, Jan

Ray711 (0), 20 jaar geleden

kijk hier eens :

http://www.powertec.at/datenbank/vw43.ht...

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Bedankt Ray:ik ga kijken of er geschikte info bij zit.

Mvg, Jan

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden




type 3 (0), 18 jaar geleden

ik heb mijn 8v laten chippen verwacht bij een auto zonder turbo geen super verbetering. ik kan het wel merken wat meer koppel en bij de 120km.h en je geef gas pakt hij veel beter op dat wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.