Volkswagen Golf 1.8 GT: Schavend geluid

Bouwjaar: 1995

Ik ben nu al zo'n half jaar in het bezit van mijn VW Golf. Vanaf het begin heb ik eigenlijk al problemen dat bij langere afstanden of als ik op de snelweg rijd of er net vanaf kom dat ik een schavend geluid hoor aan de voorwielen. Bij bochten wordt het vaak nog wat erger. Bij korten afstanden heb ik er nooit geen last van.

Ben al met de auto terug geweest naar de garage maar die horen niets. Begin er nu een beetje ziek van te worden en ook nog een beetje bang dat eerdaags de auto of een wiel verliest of niet meer te besturen valt. Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn? Gisteren heb ik te horen gekregen dat het misschien de homokeneten zouden kunnen zijn maar is dat ook zo?

Naast dat mijn auto nu ook nog een iets te sportief geluid maakt wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door een kapotte pakking of een gat in de uitlaat bevalt de auto verder prima. Sommige denken zelfs dat het niet de uitlaat is maar een klep van de motor. Hoe kan ik het verschil horen? of is dit niet te horen?

Wel jammer dat de problemen pas komen na de garantieperiode maar hopelijk zijn de onkonsten niet te hoog. Iemand enig idee wat het eventueel vervangen van de homokeneten zou kunnen gaan kosten?

Witlof

Geplaatst door Witlof (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Het schavende geluid zou kunnen komen van je remblokken.
Als je remtangen vuil zijn kunnen de remblokken niet vrij bewegen.
Als deze dan iets warmer worden kunnen deze aan gaan lopen , zeker in de bochten.
Homokneten hoor je het best als met max stuuruitslag weg wil rijden, dan kraken deze.
Een sportief geluid ; doe je deur open en geef gas , als je dan zelf naast de auto ga knielen hoor je heel snel of het de uitlaat is.

Witlof (0), 20 jaar geleden

Ik heb de auto alweer een keertje bij de garage neergezet met bovenstaande opmerkingen.

Het sportieve geluid zou kunnen komen van een defecte pakking. De uitlaat zelf is 'dicht' zeggen ze. In iedergeval is het (nog) niet gemaakt.

Over het schavende geluid konden ze niets zeggen. Ze hebben de wielen eraf gehaald en gekeken maar niets kunnen vinden. Ik had gezegd dat ze dan maar eens zelf moesten gaan rijden (liefst snelweg aangezien het dan vaker en beter te horen was) maar zij hoorden niets.
Na de auto weer opgehaald te hebben leek het verdwenen maar na een paar dagen was het weer terug. Vandaag dan toch maar weer een keertje langs de garage gereden en de monteur opgehaald om hem mee te laten rijden om het geluid te laten horen. Nu heeft hij het ook gehoord en gaan ze er weer naar kijken. Nu kan ik weer de auto wegbrengen en een paar dagen met de fiets naar het werk :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.