Volkswagen Polo: Olielampje Polo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Ik heb een Polo 1.4 16v van 2000 en heb het volgende probleem. Als ik de motor start is er niets aan de hand, maar als ik ga rijden, dan gaat (boven de 1500 toeren) het olielampje branden met een alarmsignaal (biepje). Dit zou duiden op een probleem met de oliedruk. Als ik echter de oliedruksensor loskoppel blijft het probleem hetzelfde, dus aan de oliedruk en de oliedruksensor ligt het dan volgens mij niet.

Waarschijnlijk gaat het oliedruklampje ook bij andere problemen branden.

Bij het uitlezen gaf hij alleen een probleem met de temperatuursensor aan, hoewel de temperatuur keurig constant blijft.

Nadat ik de temperatuursensor vervangen had, dacht ik dat het probleem opgelost zou zijn, maar ....... helaas.

Kent iemand dit probleem?

En natuurlijk het belangrijkste, wie weet de oorzaak en de oplossing.

Alvast bedank voor jullie moeite !!

Adet

adetje

Geplaatst door adetje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je de oliedruk al wel gemeten?

adetje (0), 13 jaar geleden

Hey Maarten,

Ik heb inderdaad de oliedruk al gemeten en die was 2 bar bij stationair draaiende motor, maar moet ik misschien bij hogere toerental ook nog meten? Omdat dan eigenlijk het lampje pas gaat branden!

Maar als ik de oliedruksensor loskoppel blijft het probleem hetzelfde, dus bij stationair niet branden en bij hogere toeren wel weer. Of zitten er misschien 2 oliedruksensoren op, één voor stationair en de ander voor hogere toerentallen.

gr.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

in de wat oudere vw's zitten er volgens mij inderdaad 2 oliedruksensoren op. meet ook eens de oliedruk op toeren. 2 bar stationair is oke,maar op toeren moet het meer zijn.

adetje (0), 13 jaar geleden

Ok, ga ik doen, maar zal pas vrijdag ofzo worden voor ik er weer tijd voor heb, dus dan doe ik weer verslag.

Tot zover bedankt.

adetje (0), 13 jaar geleden

Het probleem (olielampje en beep gaan spontaan aan) doet zich niet iedere keer voor. Toen ik vrijdag wegreed naar mijn kennis (heeft brug enzo) om de oliedruk weer opnieuw te meten ging het lampje na 10 meter rijden weer spontaan knipperen. Nog voor ik het hofje echter uit was, ging hij weer uit en is onderweg (12 km) ook niet meer aan geweest. Nadat we de Polo aan de stekker hebben gehangen hebben we geen problemen geconstateerd en het lampje ging ook niet branden, ook niet bij hogere toeren. Vervolgens hebben we de motor gespoeld en daarna het oliefilter vervangen en de olie vernieuwd. Het probleem leek weg te blijven, totdat onze dochter de auto de dag erna (gisteren) meenam. Onderweg is toch weer paar keer lampje gaan branden en daarna ook weer uit. Nadat ze thuis was heb ik ook nog klein stukje gereden, maar geen probleem.
Vandaag nog even een rondje gereden. Starten geen probleem, ook niet bij hoger toerental. Ik ga rijden en na 10 meter lampje en beep aan. Naar huis gereden en motor stationair laten draaien. Lampje beleef knipperen. Wat bij motor gekeken en daarna motor uitgezet. Weer opnieuw gestart en lampje blijft uit, ook bij hoger toerental niet.

Ik begin beetje radeloos te worden !!!

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Klikt als een verstopping van je zeef. Het beste is je carterpan los halen en je zeef controleren. De oliedruk moet bij 2000 tpm minimaal 2 bar zijn. Michiel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.