Volkswagen Transporter: Olielekkage

Bouwjaar: 2001

Ik heb lichte olielekkage bij mijn Volkswagen Transporter 2.5 TDI bouwjaar 2001, monteur heeft het bekeken maar kan eigenlijk niet goed vinden waar het vandaan komt. Onderzijde plaat (onderkant auto) lekt olie doorheen door scheurtje in plaat.
Wie weet waar het mogelijk kan lekken ?

Bianca1263

Geplaatst door Bianca1263 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

als de lekkage aan de distributiezijde is dan kan het de krukaskeering cq oliepomppakking zijn,kijk ook naar de afdichting van de oliepijlstok naast de oliekoeler, en de vulpijp op het kleppendeksel. suc6

Bianca1263 (0), 18 jaar geleden

John,

Bedankt voor je mail, zal er naar kijken !

Groet, Bianca.

robert10074 (0), 18 jaar geleden

Pas nog olielekkage gehad in mijn T4tdi, ook van 2001. Was ook slecht te localiseren.
Het kwam onder de achterzijde van de kleppendeksel weg, de rubberen pakking was niet helemaal dicht. Er zit nu siliconenpakking tussen en het is mooi dicht.

Groeten,
Robert

Bianca1263 (0), 18 jaar geleden

Hoi Robert, ook bedankt voor je reactie : na een extra controle bleek het te lekken bij het huis van het oliefilter, pakking vernieuwd en verholpen. Als dit het niet was geweest dan hadden we het inderdaad bij de kleppendeksel gaan zoeken, bij de koppakking schijnt de hele motor er uit te moeten maar zover is het gelukkig niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.