Volkswagen Transporter: V-snaar slipt

Bouwjaar: 2001

Enkele weken geleden is mijn distributieriem vervangen, daarbij ook de V-snaar en startmotor. Twee weken geleden nieuwe dynamo er in, accu door twee garages laten testen en 100% in orde. Toch slipt 's ochtends bij het starten de V-snaar, na een halve minuut hoor je hem niet meer. Tevens vindt ik de auto slecht starten. Wie denkt er een oplossing te hebben ?
Het is een VW Transporter 2.5 TDI.

Bianca1263

Geplaatst door Bianca1263 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hennioevanmil (0), 18 jaar geleden

Dag Bianca.
Ik begrijp dat jouw VW pas voor service is geweest>
Mijn advies ga terug naar deze garage:
Laat de riemen goed afstellen en vraag of ook de spanrollen vervangen zijn?
Voor onduidelijke olie lekkage:
Maak de plaats van lekkage en de omgeving (de olie lekt van boven naar beneden en met de rijwind naar achter,logisch?)met motor ontvetter schoon en controleer per dag of week waar de lekkage vandaan komt (dit weet iedere monteur?). Anders geef het motor door; de diesel AFN wil nog wel eens op de achterste krukaskeerring lekken,zweten?
Suc6 Henny

Bianca1263 (0), 18 jaar geleden

Hoi Hennie,

Spanrollen (nokkenas, distributiepomp en multisnaar) zijn inderdaad vervangen. Zouden het de gloeispiralen kunnen zijn die te weinig voorgloeien en waardoor de motor een piek aan spanning trekt waardoor de V-snaar slipt ? Een enkele keer geeft zelfs mijn auto-telefoon bij het starten aan dat er te weinig stroom is om te kunnen bellen.

Groet, Bianca.

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Dag Bianca wat ikzelf meegemaakt heb was hetzelfde, en bleek dat de multi riem net een maatje te groot was waardoor de spanrol op z'n einde zat,andere riem klaar.

Bianca1263 (0), 18 jaar geleden

Robby, bedankt voor je reactie : bleek inderdaad aan de multiriem te liggen, er is een iets kortere gemonteerd (scheelt 37 millimeter) waardoor het probleem is verholpen. Alsnog bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.