Volkswagen Transporter: oliepeilstok vertrouwen of bijvullen?

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 CS

Hallo,

Heb de afgelopen weken de motor van mijn t3 wat opgefrist, nieuwe pakkingen (geen cilinderkoppakking), nieuwe riem, koppeling, gloeibougies, filters en olie. Nu twijfel ik over de olie hoeveelheid.

Heb er iets minder dan 3 liter in gedaan voor ik hem voor het eerst startte met nieuwe lege filter. Toen stond het olie niveau op de peilstok iets boven maximum, ook na starten, tijdje draaien en rijden bleef dit boven het maximum staan dus niet meer bijgevuld. Dan toch wat af gelaten aangezien ik niet wil dat hij zou op hol slaan of iets dergelijk. Nu is er wat uit en staat hij tussen min en max. Oliedruklampje gaat ook snel uit na starten, motor draait mooi, geen bijgeluiden, dus alles lijkt mij oké...

Nu lees ik op internet dat er 4-4,5 liter olie in moet normaal...
Lijkt mij erg veel als ik mijn peilstok bekijk, en zoals gezegd wil ik hey risico niet nemen dat er te veel in zin en hij opnolie begint te lopen of te veel druk opbouwt en het er begint uit te duwen langs overal.

Iemand die ervaring heeft met deze motoren in een T3? En die advies kan geven, zo laten of toch bijvullen ook al gaat het oliedruklampje snel uit? Aangezien ik enkel ervaring heb met deze motoren in golfjes.

Oliepeil bij koude motor:

[url=http://postimg.org/image/fdftdehnh/][img]http://s30.postimg.org/fdftdehnh/IMG_201...[/img][/url]

Alvast bedankt, Jannes

JStaels

Geplaatst door JStaels , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Hoe ziet de peilstokhouder er uit , niet een stukje afgebroken , waardoor de stok er nu verder in gaat en dus een verkeerde indicatie aangeeft. ?

JStaels, 8 jaar geleden

Peilstok ziet er normaal uit, als ik hem in de houder bovenaan klik dan hoor ik hem juist even de carterbodem aantikken ook. Net gaan rijden en olielampje is 2 keer aan gegaan dus toch maar 1,5 liter bijgevuld.

C.Jonker PRO, 8 jaar geleden

Carterbodem hoor je niet te raken, hij gaat er dus te diep in.
Verzeker je er van wat hier de oorzaak van is.. het is misschien een lullig onderdeeltje maar wel erg belangrijk.

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Dus peilstokhouder controleren , misschien zit hij er wel te ver in , los in het blok.

JStaels, 8 jaar geleden

Uiteindelijk de olie afgelaten en de juiste hoeveelheid in gedaan, op de peilstok was hij dan een stuk boven de maximum hoeveelheid op de peilstok.
Oorzaak hier van niet gevonden, auto is kort daarna ook verkocht maar rijdt nog steeds goed. Wel een nieuw streepje getrokken op de peilstok als richtlijn voor de toekomst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.