Volkswagen Golf V: Onmogelijk probleem ?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 fsi

Beste mensen,

Mijn oude motorblok was dood dus had ik een nieuwe nodig. Mijn Motorcode is BGK,VW dealer opgebeld en die vertelden mij dat BGK en BLN motoren gelijk zijn.
Ik had een BLN motor gevonden en BGK was niet te vinden dus ik de BLN gekocht. Samen met een vriend blok erin en vanaf de eerste keer draaien deed die het. Alleen vanaf de eerste keer gas even wist ik dit klopt niet ( geen koppel, hoge verbruik en auto komt niet boven de 90 km/h)

Naar een plaatselijke monteur hier gebracht en die zegt dat het niet mogelijk om de blok goed lopend te krijgen. Omdat de huidige ECU van de BGK motor is Maar de motorblok BLN is.
Ik dacht erover na om de auto na een specialiste te brengen dat hij em uitleest en de software van een BLN motor op de ECU gooit.
Ik ben echt radeloos weten jullie misschien wat ?

alpac

Geplaatst door alpac (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

on wheelz (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is inderdaad het enige waar je op kan hopen , het gaat zover dat je echt moet opletten dat je bij elk blok de originele ecu bij hebt of je bent de pineut .

Mogelijk kent er iemand hier wel een specialist die dat voor je kan klaarstomen , want zonder de aanpassing van de software gaat je blok ondermaats blijven .

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, kan zijn dat de dealer bedoelde dat beide "rompmotoren" hetzelfde zijn, dus draaiend deel en cilinderkop. Dat het noodzakelijk is om de rest zoals egr, inlaat etc over te bouwen.

Waarschijnlijk is nu de snelste oplossing de software over te laten kopieren, dat zou je moeten informeren bij een tuner of die mogelijkheid er is, ervan uit gaande dat de katalystor incl sensoren , luchtmassa meter (die waarschijnlijk nog van de BGK zijn) etc dezelfde zijn bij beide motoren.

Bedoel je trouwens niet een BKG motor ipv een BGK ?

Groet Jan227

alpac (0), 11 jaar geleden

Bedankt mensen.

De dealer bedoelde inderdaad dat BLN en BKG gelijk zijn kwa onderdelen maar het is geen plug en play als het om de complete blok gaat.
Ik heb gebeld met tuners en veel konden mij niet helpen er was 1 die mij wel kon helpen(400 euro) en andere bedrijf die ik had gevonden maakt software voor ecu's op maat (acotronis in Almelo).

Jan227 het is indd BKG ipv BGK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.