Volkswagen Caddy: Opnieuw aansluiten niveaubeveiliging olie carterpan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 SDI

Heb bedrading uit de stekker getrokken over hobbel in het land.
Wie weet hoe die weer aangesloten moet worden,gevraagd bij de dealer maar die heeft andere kleuren in het schema staan.
Ik heb drie draden ,bruin ,dikkere grijze en een dunne oranje draad.
Thanx.

liemburg

Geplaatst door liemburg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

HansM6 (0), 9 jaar geleden

bruin is aarde, dit kun je vast wel ergens aan zien waar de aardedraad op moet. Dit kun je in sommige gevallen ook meten(weet niet wat voor sensor dat is) met een universeel meter die weerstand kan meten. Kijk of je weerstand meet tussen 1 van de pinnen en een blank stukje chassis(zo dicht bij mogelijk). Daar waar je weerstand meet heb je de aarde gevonden en daar moet die bruine op.

Die andere 2 sluit je gewoon aan en als dat niet goed is doe je die 2 andersom en vervang je de zekering(Waarschijnlijk hoeft dat niet eens want het zijn denk ik slechts signaaldraadjes je zou nog even kunnen meten natuurlijk of er niet toch een spanning voerende draad bij is maar dat denk ik niet). Bij de dynamo van sommige vw zit ook een dikkere en een dunnere draad naast de hoofdkabel aangesloten(in dat geval grijs en rood). De aansluiting voor de dunnere draad is ook veel kleiner. Je zou kunnen kijken bij jouw aansluitingen op de carterpan of er 1 is die kleiner is dan de rest en dit als indicatie beschouwen dat daar die dunne draad moet. Dit komt als zodanig voor.

Dit zou ik doen als ik echt vast zat, was denk ik eerst nog even op de sloop gaan kijken of ik daar niet aan een stekker van een identieke auto kan zien hoe het zit.

liemburg (0), 9 jaar geleden

Oplossing bruin op Pin 2,oranje /zw op 1 ,en grijs op pin 3.
Storing is nu weg.
Nog bedankt , heb weerstand gemeten bij andere Caddy.
Die had wel andere ader kleuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.