Volkswagen Passat: Overmatig witte rook en verlies vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: Tdi 74 Kw pompverstuiver

Onze Passat heeft sinds gisteren ernstige rookontwikkeling (witte, blauwachtige gloed) en verlies van vermogen. Dit is plotseling opgetreden. Zelfs nadat de auto stil stond kwam er nog rook uit de uitlaat. De motor verbruikt geen overmatige hoeveelheid olie.

Wie kan mij aangeven welke richting ik de oplossing zou kunnen vinden. Ik ben so wie so van plan om maandagochtend even naar de dealer te gaan. Maar ik weet niet hoe het dit kerstweekend kan, mag ik met het voertuig rijden of is het verstandig dit niet te doen.

Alvast dank.

Rudy13

Geplaatst door Rudy13 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Rudy

Goed mogelijk dat de turbo is overleden.
Zolang niet bekent is wat exact het probleem is niet meer mee rijden.

Gr. paul

Rudy13 (0), 13 jaar geleden

Paul, ik heb de mobiliteitsgarantie ingeschakeld en de monteur had hetzelfde idee, de auto is afgesleept gisteren en wordt komende week naar alle waarschijnlijkheid voorzien van een nieuwe turbo. Doorrijden had inderdaad volgens de monteur motorschade kunnen veroorzaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.