Volkswagen Crafter: p2002 Crafter na vervangen roetfilter

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi 80kw

Wij hebben een Crafter lopen van een klant waarbij de auto steeds in storing en noodloop ging. Continu foutcode p2002 Roetfilter foutieve functie. Na een x aantal keren geregenereerd te hebben besloten een nieuw roetfilter te plaatsten. De turbo is ook reeds vervangen omdat hij ook elke keer p0299 aangaf.

De auto rijd nu prima, gaat niet meer in noodloop maar het roetfilter lampje gaat wel steeds weer branden. Hierbij komt alleen de foutcode p2002 weer naar boven. De fout is niet te wissen alleen na opnieuw basisinstellingen doorvoeren.
Heeft iemand een idee waar het in kan zitten ?

BSO auto en bandenservice

Geplaatst door BSO auto en bandenservice PRO , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

Jan227 PRO, 8 jaar geleden

Hallo, is de asmassa aangepast ? Hoe groot is de verzadiging van het filter momenteel ?

Is de verschildruksensor in orde, hoeveel geeft deze aan in de meetwaarden ?

Er zijn voor de Crafter roetfilters van het type DPF2 en DPF3, met elk een eigen software variant, vervang je dpf 2 voor een type 3 dan is een software aanpassing aan te bevelen.Groet Jan227

BSO auto en bandenservice PRO, 8 jaar geleden

Auto was weer met de klant mee. Vanmorgen kwam hij weer met brandend lampje. Weer foutcode p2002. Niet te wissen. Alleen na het invoeren van de basis instellingen. Dieselroetfilterbelading was 43 % . Asgehalte 0 %. Eerst gaat het roetfilter lampje branden dan gloeilampje knipperen dan motorlampje aan. Drukverschil kan ik met de KTS niet meten staan niet bij meetwaarden. De klant heeft hem nu weer meegenomen. Ik zit zelf te twijfelen aan de verschildruk sensor. De slangen er naar toe zijn heel en open. Er is wel in overleg met de klant een Romax roetfilter geplaatst omdat dat € 1100,- scheelde met origineel.

Jan227 PRO, 8 jaar geleden

Hallo, voor een geforceerde regeneratie uit met de tester tot een verzadiging lager dan 10 % en voor een contact wissel uit.

Installeren van een niet orgineel filter geeft wel eens vaker problemen, of dat in dit geval ook zo is, is moeilijk te zeggen.

Ook is het type DPF en de software stand van belang

Groet Jan227

BSO auto en bandenservice PRO, 8 jaar geleden

Laatste update, wij hebben inmiddels een origineel roetfilter geplaatst en een proefrit van 200 km gemaakt en de storing blijft vooralsnog weg.
Dus een imitatie filter en een Crafter gaan niet samen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.