Volkswagen Crafter: Vw Crafter start niet maar geeft een piepgeluidje in startstand

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

goedenavond.

Ik heb van mijn werkgever een vw crafter, nu doet hij al een poosje als ik de sleutel in start stand draai dat hij niet gaat starten maar op dat moment piept zolang ik de sleutel in startstand heb..

Dit is erg vervelend want hij doet het maarzo op elk willekeurig moment, en dan gaat het weer een poosje goed.

Vaak als ik het op een later moment weer probeer dan doet hij het wel weer gewoon.
De VW dealer staat volgens mij ook voor een verassing , ze hebben inmiddels een relai onder het dashbord vervangen toen dacht ik dat het goed was maar vandaag wou ik hem weer starten en weer dat piepgeluidje, een paar uur later probeerde ik het weer en hij deed het gewoon weer..



Er moet toch op het moment van het piepje iets gebeuren dat hij dat piepje geeft want normaal als de auto wel gaat starten hoor ik het piepje ook niet op het moment dat de sleutel in startstand staat..


Iemand nog ideeën wat de garage nog kan controleren voor dit heuvel..
Alvast bedankt, elk idee is welkom

johnnybuze

Geplaatst door johnnybuze (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Crafter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Krijg je geen melding op het display? Gaan alle controlelampen ook aan, zoals wanneer de auto wel normaal start?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Is het trouwens dezelfde pieptoon als wanneer je de gordel vergeet om te doen of wanneer je de verlichting aan laat staan?

johnnybuze (0), 10 jaar geleden

Volgens mij blijven op het moment dat ik de sleutel omdraai en hij piept alle lampjes voor controle allemaal branden. Het pieptoontje is gewoon 1 lange piep en die gaat net zolang tot ik de sleutel weer loslaat. Het is dus niet precies het zelfe piepje als dat je met de handrem omhoog gaat rijden .of zon piepje als je deur niet goed dicht is en je gaat rijden. Mijn bus piept niet als ik geen gordel omdoe dan brand alleen een lampje. Bedankt alvast

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Is er nog iets van een alarm of ritregistratiesysteem gemonteerd?

Ik weet van de Sprinter dat er soms bepaalde relais' niet schakelen waardoor je deze klacht krijgt, maar dan zonder pieptoon. Jij weet niet wat er is vervangen?

johnnybuze (0), 10 jaar geleden

Er is een rit registratiesysteem gemonteerd maar de startonderbreker die daar nog bij inzit is een poos geleden al doorgezet om uit te sluiten dat die het probleem veroorzaakte.

Ik kan hem dus nu ook starten zonder het systeem te activeren met de button die erbij zit..

Kan het zijn dat toen de startrelai vervangen is , ik durf het niet 100% zeker te zeggen

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zitten nog een aantal kleine relais' op diezelfde module, 3 dacht ik. Die veroorzaken bij een Sprinter meestal een soortgelijk probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.