Volkswagen passat: Passat 2.0 TDI 2006 houdt in

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Al 2 jaar een Passat 2.0 TDI 140PK waar ik eigenlijk zonder problemen mee rij tot vanmiddag...
Ik was aan het inhalen en plots motorvermogen weg. Ging uiteindelijk in de zesde versnelling niet veel harder
dan 95. Hij draait dan ongeveer 1800rpm. Wat mij opviel is dat het teken van gloeilampje op het dashbord brandde en de display gaf de melding - engine failure - . Deze melding verdween na ongeveer 1 minuut waarna ik een uitroepteken naast het teken voor de cruise control kreeg. Auto maar even aan de kant uit gezet, een minuut gewacht, wederom gestart en probleem opgelost.....totdat ik na half uur hetzelfde als hier boven weer kreeg. Ben wel thuis gekomen zonder meer problemen maar niet harder dan 95. Ik ga hem van de week zeker even laten uitlezen. Als iemand dit ook meegemaakt heeft verneem ik het graag.
Auto heeft geen overmatig olieverbruik, rookt wel eens een keer als het pedaal naar beneden gaat, geen roetfilter, koelvloeistof is gewoon op peil.

smittak1

Geplaatst door smittak1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Veel kans dat de turbodruk niet goed geregeld wordt (is te hoog geweest) waardoor de motor in noodloop gaat draaien. Laat eens uitlezen dan weet je het zo.

MHRAAD (0), 12 jaar geleden

Inderdaad, regeling turbodruk, grote kans. Laat vacuüm even controleren, grote kans (eigen ervaring) dat er een vacuüm slangetje is los geschoten, schoepen van variabele turbo worden dan niet meer versteld waardoor deze onvoldoende druk opbouwt. Resultaat: weg vermogen, maximaal 80a 90 km/uur. Succes! Overigens ook te herkennen aan het rempedaal (?!). Tijdens het rijden enkele keren rempedaal intrapppen, pedaal wordt 'hard' en remkracht neemt af. Na korte tijd is de normale situatie hersteld. Als je dit ook hebt naast de problemen met het vermogen.... grote kans dat het een vacuüm probleem is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.