Volkswagen Passat: Passat foutcode 168047 P0420 Katalysatorsysteem bank 1 storingsl

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 85KW AZM

Storingslampje gaat vaak branden, motor loopt perfect en houd niet in, als ik hem uitlees geeft hij foutcode 16804 P0420 katalysatorsysteem bank 1 efficiency onder limiet, heeft iemand dit eerder meegemaakt?
graag reacties.

albert1977

Geplaatst door albert1977 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb toevallig vandaag ook zo'n passat onderhanden gehad met een motorstoring die hier op lijkt en daar was de carterontluchtingslang van gescheurt.
Was heel moeilijk te zien want die komt van onder het inlaatspruitstuk.

frans t (0) PRO, 17 jaar geleden

is dit systeem met lambda in spruitstuk ? dan deze vervangen

Potlood (0), 17 jaar geleden

Hey Albert,

Naar mijn idee vertoont het sugnaal van de tweede lambda sonde een te grote rimple. Bij een ideale katalysator moet het signaal van de eerste lambda sonde de wel bekende rimpel laten zien en het signaal van de tweede constant zijn. In dit geval lijkt het erop dat het signaal van de tweede lambda sonde een te grote rimpel laat zien. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

1. De katalysator zelf is defect en werkt daarom niet voldoende, dit kan komen door lang gereden te hebben met een rijk mengsel, misfire of olieverbruik.

2. De mengselvorming in de cilinder is van dien aard dat de katalysator zijn werk niet goed kan doen. Mocht dit het geval zijn moet dit terug te vinden zijn in het signaal van de eerste lambda sonde. Ook dit kan verschillende oorzaken hebben, valse lucht, injector niet goed enz.

Als laatste kan het natuurlijk ook zijn dat de bedrading van een van de lambda sondes niet goed is, of dat de ECU de signalen verkeerd interpeteerd.

Ik hoop dat je hier wat mee kan en we horen van je.

M.v.g,

Harrie

Willy12187 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou het inderdaad zoeken in je carterontluchting, deze scheuren vaak af maar dat is heel slecht te zien. onder je inlaatspruitstuk zit een soort bochel in je carterontluchtingsslang, als je deze los trekt zie je gelijk of deze kapot is, scheurtje zit meestal vlak onder de bochel/verdikking. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.