Volkswagen Passat: automatische versnellingsbak , triptronic

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

soms de versnellingsbak niet schakelen , kan het niveau niet checkken , staat geen peilstok op , geeft wel de foutcode 17114....PO730 , onjuiste overbrengings verhouding , iemand raad ????

marc denuit

Geplaatst door marc denuit (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mobil (0) PRO, 17 jaar geleden

er zit een pijl-dop (inbus 17) in carterpan van de bak. als je deze er uit draait met draaiende motor en in P dan moet daar olie uit druppelen als de bak olie tussen de 30 en 40 graden is.
dus koud starten, dop er uit, vullen met een knijp fles, iets oplaten warmen, tot ie druppelt, dop weer dicht.
zit voor zover ik weet wel speciale ATF in, even navragen of halen bij dealer.

danny

marc denuit (0) PRO, 17 jaar geleden

Danny bedankt , het is gegaan zoals een fluitje van een cent , zoals je het hebt uitgelegd is het gegaan, zonder probleem , de auto was van 2000 , en de filter dat er in zat was ook van 2000 , dus nooit een verversing gehad (olie was pikzwart , normaal rood denk ik ) en geen nieuwe filter gekregen , zoals altijd .

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=marc denuit]Danny bedankt , het is gegaan zoals een fluitje van een cent , zoals je het hebt uitgelegd is het gegaan, zonder probleem , de auto was van 2000 , en de filter dat er in zat was ook van 2000 , dus nooit een verversing gehad (olie was pikzwart , normaal rood denk ik ) en geen nieuwe filter gekregen , zoals altijd .[/quote]
nouja... fluitje van een cent ? het komt toch aardig precies, vandaar heb je er ook software bij nodig wil je op zeker gaan. ook is de olie niet rood maar blank van kleur, en is verkrijgbaar op bakcode met die specificatie, kan overigens onderling verschillen.

paul,

marc denuit (0) PRO, 17 jaar geleden

Alles ok , de versnellingsbak is gerepareerd door de olie en filter te vervangen.... Iedereen bedankt voor de medewerking....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.