Volkswagen Polo: POLO 6N (1999) versnellingsbak en koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij het schakelen van 1ste naar 2de versnelling (inschakelen 2de versnelling) hoor ik vaak een schurend geluid en bij het terugschakelen van 3de naar 2de een licht krakend geluid ( gaat ook moeilijker, straffer dan zou moeten). Dit gebeurt zowel bij koude als warme motor en niet altijd. ( gisteren goed vandaag terug slecht, ook soms in dezelfde rit 3 keer terugschakelen van 3de naar 2de perfect, 4de keer terugschakelen krakend geluid.) Alle andere versnellingen werken goed behalve terugschakelen naar 3de versnelling iets minder soepel maar zonder een krakend of schurend geluid. Ik begrijp niet waarom hij soms slecht schakeld en de volgende keer weer beter ( ik schakel nooit bruusk en rij rustig). Deze problemen komen enkel voor bij het rijden wanneer ik stil sta schakelt de bak soepel. Zou dit verholpen of verbeterd kunnen worden door de olie van de versnellingsbak te vervangen/bij te vullen of is er ander probleem?

Bij het loslaten van mijn koppeling hoor ik een klikkend geluid ( relatief luid op het punt waar hij begint te trekken , ook bij rustig loslaten). Is er een probleem met mijn koppeling?

eftyphoon

Geplaatst door eftyphoon (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee olie helpt niet ; tenzij er geen olie meer in de bak zit dus daar kun je eerst naar kijken het komt voor dat hij leeg loopt via de selectieas keerring als je daar mee door rijdt kost het je bak de andere mogelijheid is
de chijnchromes van de 2 is stuk en het kan zijn dat de koppeling niet goed vrij komt.
dus de bak zal eraf moeten en uit elkaar en de koppeling vervangen.

groetjes jan.

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, zit er wel genoeg olie in de bak, meestal bij deze versnellingsbakken lekt er olie langs de schakelkering zo weg als dat niet gecontroleerd wordt is de bak leeg gelopen er zit maar ongeveer 2 Ltr in. Wat je ook nog kan doen is de schakelmechaniek afstellen

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.