Volkswagen Polo: Electrische raambediening, CV bestuurderszijde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste allen,

Probleem; raambediening bestuurderszijde werkt links niet en rechtse raam gaat alleen omlaag. Omhoog moet ik met rechtse deurschakelaar doen.
Passagierzijde werkt het rechtse raam wel. Deurschakelaars uitgewisseld.

Centrale vergrendeling LV werkt niet, moet met sleutel deur openen, dan gaat rechtse deur ook niet los.?
Waar moet ik nog kijken. zekeringen OK.

Alvast bedankt

Jensen

Ralf_Jensen

Geplaatst door Ralf_Jensen (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

de bedienigs motor zit rechts achter in de koffer.
deze gaat zover ik weet met een lucht pomp.
hoor je deze.
zo ja blijft hij lang draaien.
zo ja controleer op lekkage van een van de vacuumleidingen.
zo nee controleer het binnen slot.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Kabelbreuk in doorvoerrubber van de deur zou kunnen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Jan,

Op het console links van de bestuurder zit een knop, symbool sleutel, waarmee alle deuren op slot moeten gaan. Die ernaast, symbool auto met deur open, moet alle sloten ontgrendelen.
Als ik op een van die beide knoppen laat drukken, maakt de pomp RA wel geluid, maar ik heb het idee dat het pot in de kofferklep maar naar een kant toe beweegt. Heb hiervoor de bekleding van de kofferklep weggehaald.
Dus hij maakt wel geluid maar zeker niet lang. De deursloten reageren helemaal al niet.

Wat betreft de raambediening, op welke stekker moet een spanning staan. 2 schakelaars hebben zeer kleine signaal contacten. De grotere stekker, gemonteerd onder de knopjes zoals hierboven vermeld, hebben grotere contacten. Geen spanning.

Gr.

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

wordt het dan niet ergens af gekneld.
haal de deur bekleding eraf en bedien het slot en voel dan of er aan gezogen wordt.
van de bediening van de ruit zijn er twee mogelijkheden.
1 draad breuk tussen linker deur en stijl.
2 schakelaar niet goed meer.

groetjes jan.

vegito (0), 14 jaar geleden

Ik ongeveer hetzelfde probleem met mijn Polo 6N2.. Eerder deed mijn linker raam en CV wel maar nu op eens niet meer. Aan de rechter kan werkt alles gewoon alleen als ik van de linkerkant de rechter raam naar beneden doe kan ik de raam niet meer omhoog krijgen. Evenals ik de linkerkant op slot doet dan werkt het CV niet terwijl aan de rechterkant dicht doe dan gaat alles dicht zoals het hoort. Ik snap er echt niks van zekering niet stuk er komen gewoon stroom op de knoppen ook nieuwe knoppen gekocht 20 euro per stuk heeft ook niet geholpen. Ik hoop het VDO motor gewoon lopen en niet lang. Ik vind het zwaar irritant als ik mijn linker raam niet open kan doen en ook gevaarlijk. Ik moet telkens de deur open doen als ik bij een garage ben om mijn kaartje erin te krijgen. De dealer kon mij ook niet helpen uitlezen hielp niks terwijl ze wel 50 euro van mij genomen hebben voor onderzoek.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=vegito]De dealer kon mij ook niet helpen uitlezen hielp niks terwijl ze wel 50 euro van mij genomen hebben voor onderzoek.[/quote]
Wat was de conclusie van dat onderzoek ? Raammechanisme zat vast (komt voor).

Gr. paul

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste allen,

Bedankt voor de gegeven info.
Het slurfje, tussen deur en deurstijl, zit met een soort bajonet vast gedraaid. Voor deze bajonet staat wel spanning. Op de deurschakelaars niet.
Bleek dat er een van die pennetjes afgebroken in de stekker zat, daardoor geen deugelijk contact. Dit was puur het uitmeten van de storing.

Verder is er tegelijk nog een van de 2 schakelaars stuk, waardoor ik op het verkeerde spoor werd gezet.

Op het vervangen van de schakelaar na, is de storing opgelost.

Gr. Ralf

vegito (0), 14 jaar geleden

Oké.. bij jou dus een makkelijke oplossing. Ik krijg die van mij echt niet meer aan het praat alle zekeringen na gekeken er staat gewoon spanning op de schakelaar. Ik kan alleen vanaf het zittende kant de CV aanspreken de andere kant doet ie niet alleen de deur zelf doet ie dicht en open. Het uitlezen hielp niet omdat de dealer zelf er ook niet van begreep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.