Volkswagen Polo: Polo 6N2 - Versleten/defecte/kapotte versnellingsbak

Bouwjaar: 2001

Mijn ervaring met een Polo 6N2 bj2001 en een defecte versnellingsbak.

Reeds bij 47000 km was er een transmissiegeluid te horen uit de versnellingsbak (bij het ontkoppelen was het geluid weg) Met name bij het loslaten van het gas (in de versnelling 2,3 en 4) was het geluid duidelijk hoorbaar. Het werd echter niet erger. Bij de VW garage vertelde ze dat een aantal onderdelen in de versnellingsbak vervangen moesten worden. Kosten cit1100 euro. Op deze site las ik dat VW ooit onofficieel heeft aangegeven dat dit geluid het gevolg was van een tolerantie in de versnellingsbak en dat het geen kwaad kan, behalve het irritante geluid. Ik ben er mee door blijven rijden. Echter na 67000 km begaf de versnellingsbak het helemaal. Bij het wegrijden was er een geluid van een "besteklade in een wasdroger" te horen.

De auto op laten halen door VW Eurocare te bellen (dit is gratis soort wegenwacht zolang je voor de beurt naar VW gaat en zolang je VW motorolie gebruikt). Je hoeft dus geel lid te zijn van de ANWB. Hun brachten de auto naar de VW dealer. 's Anderdaags gebeld voor wat de kosten waren. Dat was 2200 euro incl. BTW. voor het vervangen van de versnellingsbak door een ruil-versnellingsbak (1800 euro kostte de ruilbak zelf al). Ze adviseerden om gelijk de koppeling te vervangen omdat ze er toch mee bezig waren, dat zou nog circa 450 euro extra zijn.

Zoveel geld hadden we dus toevallig even niet ter beschikking (wie wel?). Toen via partfinder.nl een oproep gedaan en binnen 1 week hadden we 3 aanbiedingen voor een versnellingsbak. De goedkoopste was een (gereviseerde) ruil-versnellingsbak voor 720 euro incl BTW. Deze opgehaald in Empel en bij VW afgelverd. VW heeft deze (na vooraf overleg natuurlijk) ingebouwd voor 480 euro incl. Uiteindelijk is het klaar voor 1200 euro. De Polo rijdt weer als nieuw.

svend

Geplaatst door svend (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer deze eens is redelijk met zijn prijzen. www.ronaldmorien.nl en de koppeling controleren en niet zomaar vervangen gezien de km stand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.