Volkswagen Polo: Polo 6r valt uit raadsel???

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2 tdi

Hallo allemaal,

Onlangs heb ik een probleempje met mijn polo 6r 1.2 bluemotion.

wanneer de start en stop systeem aangaat trap ik soms de koppeling in en binnen fractie van een seconde start de Auto weer op.(verkeerslichten)

Sinds kort valt ie uit en gaat ie niet gelijk aan, hij probeert opnieuw op te starten, je hoort geratel en wanneer die aanslaat komt er een dikke witte rookwolk uit en ruikt het heel erg naar diesel dat gebeurt een paar tellen en daarna is er geen rook meer.(lijkt alsof er geen diesel in het blok gaat)Tijdens het aanslaan zie je het spiraal logotje branden.(gloeibougies)

Een keer sloeg die aan na uitgevallen te zijn en begon die keihard overtoeren te maken.

Dit gebeurt alleen als de auto een paar keer is uitgevallen.

Wanneer die niet afslaat rijdt ie goed en voor de rest zie ik dan ook geen rook.

Recent olie,oliefilter,gloeibougies vervangen.

Iemand een idee ?

Groetjes,

Ace

Acespace

Geplaatst door Acespace (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Een lekkende injector zou ik denken gezien grijs/witte wolk. Maar uitlezen kan een foutcode aan het licht brengen. Dan heb je zoek richting. Anders is het koffiedik kijken.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Je gloei lampje heeft gebrand dus belangrijk om te weten is welke storing er in het geheugen staat, dus eerst idd laten uitlezen wat ace al zegt en ons de foutcode vermelden.

Defecte egr koeler is misschien ook een verdachte of brandstoftemp. sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.