Volkswagen Polo: Polo 9n Lambda foutcode verzameling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb al een tijdje wat last van wat motorstoringen, hieronder staan de foutcodes vermeldt. Ben er een tijdje terug mee bij de volkswagen dealer geweest. Zij wouden de lambda vervangen, en dat heb ik gedaan. Weer wat kilometers later zijn ook nog de bobine en de egr klep vervangen. Dit waren bij mijn weten de originele onderdelen... Toch komen er vrij snel weer codes terug (ik kan ze wel zelf uitlezen)

p0130 Lambda sensor, bank 1, sensor 1, storing in circuit
p0133 Lambda sensor, bank 1, sensor 1, langzame reactie
p0135 Lambda sensor, bank 1, sensor 1, verwarming, storing in circuit
p0171 Regeling Brandstofmengsel, bank 1, systeem te arm
p0420 Katalysatorsysteem, bank 1, efficiëntie te gering

Nog een paar dingetjes:
-De p0133 en p0171 komen na het resetten als eerste weer terug. Heb na die 2e uitlezing niet meer gecheckt of ze er inmiddels weer zijn.
-De p0420 was er al voor het vervangen van alle genoemde onderdelen

Ik heb een hoop verschillende verhalen gelezen, maar niemand was in 1x geholpen bij een bezoekje aan de garage, zo ook ik niet. Zou nu dus graag zeker willen weten voordat ik iemand laat schroeven....

Help! ;)

Camielvh

Geplaatst door Camielvh (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 8 jaar geleden

lambdasonde voor de kat lijkt defect, maar kijk eerst een goed naar de aansluitblok, zit aan voorkant van versnellingsbak.
Heb namelijk al eens gehad dat hier 1 draadje van los was in de connector.
Verder is de kat defect, komt helaas vaak voor bij dit type.

Camielvh (0), 8 jaar geleden

Snelle reactie, ik zal dit allemaal even checken.. Achteruitrijverlichting kabeltje is ook al een keer kapot geweest... Is er nog een manier om de kat te checken? En weet je dit zeker? Bij een snelle zoekactie kwam ik op een nieuwe kat tussen 280 en 800e :(

Audidriver73 (0) PRO, 8 jaar geleden

melding kat kan ook door niet goed werkende lambdasonde komen, dus eerst zorgen dat je deze opgelost krijgt.
eventueel meetwaarde blokken uitlezen en viergastest doen.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Katalysator kun je checken d.m.v. uitlezen van de signalen van de 1e en 2e lambdasonde, het beste rijdend tussen 80 en 100 km/uur.
Moet de 1e lambda sonde wel eerst goed werken en moet je ook geen foutcode P0171 (arm mengsel) meer krijgen.
Zie: https://www.picoauto.com/library/case-st...

Camielvh (0), 8 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar er is weer nieuws. De kabel van de lamda heater was nagenoeg door, net als 1 vd stuurkabeltjes. Dit was in de buurt van de stekker, verder complete boom los gehad en gecheckt.. Durf het nog niet zeker te zeggen maar vermoed dat de storingen nu niet meer terug komen :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.