Volkswagen Polo: Polo start slecht en loopt daarna beroerd tot hij warm is

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo allemaal,

sinds vandaag heb ik een probleem met mijn polo, tot vanochtend was er niks aan de hand en werkte de auto perfect, nooit een probleem gehad.
nu heb ik de auto vanmiddag even een stukje verzet op de oprit en vervolgens de motor uitgezet ( ook toen was er niks aan de hand )..

toen ik net even naar het pompstation wilde rijden wilde de auto niet of erg moeilijk aanslaan, en een seconde of 10 sloeg die aan en liep hij erg beroerd, heel hard stotteren ( leek op 2 of 3 poten te lopen )
en nadat ik de oprit verlaten had was er niks meer aan de hand, alleen na een kwartier schokte hij ineens in de 3de versnelling nog een keer.
daarna was er niks meer aan de hand.

wat zou het probleem kunnen zijn?

mvg jeffrey

jeffrey4415931

Geplaatst door jeffrey4415931 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het vaker gebeurd dan kan het zijn dat er iets mis met een onstekingsonderdeelof een bougie.
Het kan ook zijn dat ie even was "verzopen" dit kan idd wel eens gebeuren na het verzetten van de auto.
Doordat de auto koud is regelt de ECU een extra rijk mengsel en misschien kon ie even niet verwerken toen je hem nogmaals starte.
Kan ook veroorzaakt worden door een slechte temperatuursensor.

jeffrey4415931 (0), 12 jaar geleden

hartelijk dank voor de reactie,

als de auto is ''verzopen'' is het dan mogelijk dat hij na 5 a 6 km nog een keer schokt?

want zon 5 km na het vertrekken schokte de auto nog een keer in de 3de versnelling en toen ik ff het gas iets verder intrapte was het weg en kwam het ook niet meer terug.

mvg jeffrey

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

nou het kan natuurlijk weer optreden, een auto is in 5 km nog niet op temperatuur en als diezelfde sensor nog steeds een foute waarde aangeeft dan kan dit best de oorzaak zijn.
Maar een defekte bobine , slechte bougie of overslaande bougiekabel is ook een mogelijkheid.
Je zegt dat het temperatuurafhankelijk is en dus zou het best de bobine kunnen zijn, die af en toe een zwakke vonk afgeeft waardoor een van de cilinders net even geen verbranding krijgt.
Moeilijk om zo op te lossen en dit zou je toch echt moeten laten controleren.

jeffrey4415931 (0), 12 jaar geleden

het lijkt in ieder geval temperatuur afhankelijk te zijn, de auto was wel op temperatuur toen hij schokte de laatste keer, maar de terugweg heb ik niks vreemds gemerkt ( het was 5 km heen en ook weer 5 km terug ).

ik zal even kijken wat hij morgen ochtend doet, is te hopen dat hij verzopen was en dat er verder niks is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.