Volkswagen Polo: Polo waarvan afstandbediening vaak niet de auto wil openen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn Cross Polo heeft afstandsbediening met alarm (af fabriek). In 70% van de gevallen dat ik de sloten wil openen moet ik wel 10 keer op mijn afstandsbedienings knop: "openen" duwen waarbij iedere keer het lampje op de afstandsbediening wel rood oplicht [Dit is ook het geval wanneer ik de hagelnieuwe reserve afstandsbediening gebruik]. Als ik geluk heb gaat de auto open, anders moet ik de bestuurdersportier handmatig openen en gaat het alarm af (en de hele buurt wakker @#$@%).
NB: dit probleem is er ook bij het sluiten van de auto.

Experts en andere handige autoliefhebbers: HELP !!!! Wat kan ik hier aan doen?

Alvast dank voor de reacties

L_zaak

Geplaatst door L_zaak (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Beginnen met storing uitlezen en eventueel alle afst. bedieningen opnieuw inleren.

Enco (0), 12 jaar geleden

Zie het instructieboekje; is dat al geprobeerd?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ook de nieuwe afst.bed niet juist werkt dan is dat wel toevallig en dan ga je eerder denken dat het aan de ontvanger ligt, dus de comfortmodule of bordnet regelapparaat. (weet ff niet meer maar is 1 van de 2).

L_zaak (0), 12 jaar geleden

Hoi Ricky,

Kan deze comfortmodule of bordnet regelappartuur last hebben van een zwakke accu?
En waar in de auto zitten deze onderdelen in de auto?

Alvast dank voor de hulp (en ook de andere die al gereageerd hebben).
Leon

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee geen zwakke accu want dit gedeelte werkt al bij heel weinig spanning, maar om het zeker te weten dan zou ik eerst beide afst.bedieningen opnieuw inleren (zoals benny al zei) en dan kijken of dat helpt en als dat niet helpt dan ligt het aan de ontvanger. Zitten beiden als het goed is onder bij de pedalen gemonteerd. Maar als je dit laat testen bij de dealer dan kunnen hun je (meestal wel haha) wel meer vertellen wat er aan de hand is.

L_zaak (0), 12 jaar geleden

Beste Problemcar lezers,

Het hoogtepunt van dit probleem met een "Volkswagen dealer oplossing" die werkelijk alles slaat.

Ik ben vandaag naar de VW garage geweest en heb daar het probleem voorgelegd. Ze vroegen, om er enkel en alleen naar te kijken, al Eur voor (belachelijk). Of het probleem daarmee dan opgelost zou zijn was dan ook nog maar de vraag. Dit heb ik uiteraard niet gedaan. Nadat ik geïrriteerd reageerde (heb al veel auto's gehad waarvan de afstandbediening na 7 jaar nog probleemloos werkte) gaven ze me de tip mee om de auto voortaan 2 meter verder op de inrit te zetten omdat het ook zou kunnen dat er interferentie zou zijn door andere zenders in de buurt.... hier kon ik het mee doen.


Dank voor jullie aangedragen ideeën om het probleem op te lossen.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Klagen over een garage is niet relevant aan het probleem....en auto te koop zetten is niet toegestaan op problemcar.nl

Moderator Problemcar.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat een dealer geld vraagt om ernaar te kijken is normaal maar je kan zeggen dat ze niet langer dan 1 uur mogen kijken en dan weet je wat je dat gaat kosten, kan zijn dat ze het dan nog niet hebben gevonden maar kan ook zijn dat ze het wel in die 1 uur hebben gevonden, verschilt per probleem. Misschien naar een andere dealer/garage en dan laten uitlezen want heb je dat al eens gedaan? (was al eerder gezegd hier).
Die tip van die 2 meter is natuurlijk onzin en raar dat iemand daar dat zegt. Tuurlijk kan het signaal verstoord worden maar dan moet het wel een heel sterk signaal zijn (je huis naast een electriciteitscentrale ofzo), deze afst. bed. horen gewoon te werken van 10-20-30 meter afstand klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.