Volkswagen Passat: Problemen met afstandbediening centrale deurvergrendeling VW Pas

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 pk.

Sinds kort heb ik problemen met het openen van de auto met de afstandbediening van de centrale deurvergrendeling van mijn VW Passat variant 1.9 TDI Highline 130 pk. Normaliter moest ik 1 keer drukken op de ontgrendelingsknop om alleen de bestuurdersdeur te openen via de centrale deurvergrendeling en 2 keer drukken op deze knop om de overige portieren en de achterklep geopend te krijgen. Het probleem is dat bij het 2 keer drukken op deze knop de overige portieren en de achterklep niet meer ontgrendelen!!! Wat wel gebeurd, als ik 2 keer op dezelfde knop druk, hoor je wel een geluid alsof hij de overige portieren wil openen maar de ontgrendeling van de deuren komt om een of andere reden niet tot stand.
Achterklep is wel nog apart(afzonderlijk) te openen met de knop op de afstandsbediening. Daarnaast zijn alle deuren en de achterklep wel te ontgrendelen via de knop aan de binnenkant van het bestuurdersportier. Portieren zijn ook te openen met de sleutel in het slot van het bestuurdersportier en je draait deze eenmaal om gaat de deur aan de bestuurderskant open en bij tweemaal draaien openen ook de overige portieren en de achterklep.
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen en hoe dit op te lossen is? Het is uiterst onhandig om telkens via de knop aan de binnenkant van het portier van de bestuurder de overige portieren te moeten openen.

JosK55

Geplaatst door JosK55 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Normaal gesproken begin je met het uitlezen van de aanwezige storing.
Op deze manier verkrijg je een zoekrichting.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja eerst uitlezen idd maar grote kans dat je waterlekkage hebt waardoor de comfortmodule (die dat allemaal aanstuurd) ligt te zwemmen of al eens een badje heeft gehad. De module zit gemonteerd onder de vloermat op bestuurdersplek.
Passat 3B type heeft hier vaker problemen mee maar dit hoeft niet zo te zijn maar is wel aannemelijk bij de 3B Passat.

peerke8673 (0), 9 jaar geleden

[quote=ricky]Ja eerst uitlezen idd maar grote kans dat je waterlekkage hebt waardoor de comfortmodule (die dat allemaal aanstuurd) ligt te zwemmen of al eens een badje heeft gehad. De module zit gemonteerd onder de vloermat op bestuurdersplek.
Passat 3B type heeft hier vaker problemen mee maar dit hoeft niet zo te zijn maar is wel aannemelijk bij de 3B Passat.[/quote]
Hoi
Heb een gelijk probleem... ene keer reageert de centrale vergrendeling wel op afstandsbediening, de andere keer weer niet....
Enig idee hoe ik daar bij kan komen? Vloermat lijkt redelijk "verlijmd" of moet ik dat echt los gaan peuteren?

Grtn

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee de plastieke dorpellijst voorzichtig recht omhoog trekken uit meerdere borgclipjes en dan daarna de vloerbedekking dusdanig omhoog trekken zodat je bij die comfortmodule kunt. Is wel krap allemaal hoor.

Beste is om hierover een nieuw topic aan te maken met meer info van wat er precies niet goed werkt en wat je al hebt geprobeert e.d.

peerke8673 (0), 9 jaar geleden

Oki thnks :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.