314 bezoekers online

Volkswagen Golf III : radiator vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.800

Heren,

De radiator is lek, is het makkelijk om deze te vervangen (net als bij golf 2)

Grt, Roland

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

stefan84, 9 jaar geleden

Hallo Roland..

Radiateur vervangen is bijna net zo simpel als bij de Golf 2, alleen zit hij iets anders bevestigd, werp even een blik onder de motorkap en je ziet het gelijk.

Gr Stefan

vw-hobby, 9 jaar geleden

Thanks Stefan, helaas heb ik mijn oude VW golf GTS verkocht. Deze auto kan ik voor een schappelijk prijsje kopen, de bumper moet ook vervangen worden omdat hij tegen een trekhaak is gereden.

ik wil de auto morgen bekijken en misschien kopen maar kan niet 93 km terug rijden met een lekke radiator. Of ik moet héél veel koelvleoistof meenemen of water en thuis leeglaten lopen, is dat een idee?

Hoe haal je de voorbumper los bij golf 3?

grt, Roland

stefan84, 9 jaar geleden

Roland,

Als hij maar minimaal lekt, dus niet druppelt, zou je er nog mee kunnen rijden op water, dat laat je thuis gewoon af en vul je hem erna met kvs.

Als je toch de radiateur moet vernieuwen, zou ik gelijk even het hele voorfrond eraf halen, dat is net zoveel werk als enkel je losse bumper, het voordeel is dat als je het hele voorfront eraf haalt, je gelijk de radiateur eraan hebt hangen.

Je moet even de lichten demonteren, de paar boutjes onder de motorkap los halen waar het front mee vast zit, dan de knipper/mist lichten eruit halen, daarachter zit ook een bout waarmee het front vast zit, binnen de wielkasten even een paar parkers los draaien van de modderkuip, de slangen van de radiateur eraf halen, net zoals de stekker van de thermoschakelaar en de stekker van de fan, nu pak je het hele voorfront incl bumper / steun en radiateur er zo af.

Schroef de radiateur los, hang de nieuwe erin en plaats het geheel weer terug.

Als je het rustig aan doet, zit hij binnen een uurtje weer in elkaar.

Gr Stefan

vw-hobby, 9 jaar geleden

Oké bedankt, ga ik doen.

Roland

vw-hobby, 7 jaar geleden

Radiator vervangen, en probleem opgelost.

Roland

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.