Volkswagen Fox 2005: Radio aansluiting VW Fox

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKR, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Deze auto is nieuw gekocht zonder radio. Een foto van de Qaudlock-steker toont de aansluitingen. Het lichtgekleurde deel bevat de luidspreker contacten. In het donkere deel zitten de verschillende voeding en massadraden. De nu ingebouwde Pioneer radio is aangesloten op battery+ en schakelt dus niet uit als je het contact uit zet. Ook geeft de antenne geen signaal maar dat komt omdat er een fantoom-voeding bij moet worden geschakeld. Welk van de zichtbare contacten is afkomstig van het contactslot (en waarmee de radio dus wèl in- of uitschakelt wanneer de sleutel wordt omgedraaid) en welke is bedoeld voor de fantoomvoeding van de (Fakra) antenne?
Als ik het contact aan of uit zet, verandert er niets!

Hempie1

Geplaatst door Hempie1 , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 9 maanden geleden

rood = geschakelde plus 12Volt
geel = contstant 12Volt plus
zwart = massa
blauw = uitgaand 12Volt voor antenne
oranje = dashboard verlichting

    Dankjewel, ik heb de auto nu niet tot mijn beschikking, die is van mijn schoonzus, maar ik ga er zo snel mogelijk naar kijken. P.S: De cijfers die vaak bij de contacten staan moet ik dus negeren? - Hempie1, 9 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Hempie1, 3 maanden geleden

Dit model wordt normaal gesproken met een originele radio uitgerust, die radio wordt in en uitgeschakeld door een commando via de CAN-bus. Een aftermarket radio kan daar geen gebruik van maken. Handmatig in- en uitschakelen blijkt de enige mogelijkheid te zijn. De antenne, die ik eerst niet kon vinden, blijkt in gebouwd te zijn in de rechter buitenspiegel, heel vernuftig. Een fantoom-voeding zorgt er nu voor dat 'ie functioneert.
Opgelost dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.