Volkswagen Fox 2006: Single DIN autoradio in Double DIN slot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb een vraag over het installeren van een autoradio. Ik begrijp dat er een verschil is tussen single DIN en double DIN wat autoradio's betreft. Ik heb een VW Fox uit 2006, met daarin een oude radio/cassette/cd combinatie van double DIN formaat. Ik wil er een single DIN pioneer met usb in installeren, en daarvoor zijn blijkbaar inbouwframes waarbij de ongebruikte helft van het double DIN vak vervangen wordt door een opbergvakje.

Ik vind echter nergens een specifiek voor VW Fox geschikt inbouwframe. Er zijn online wel universele (?) modellen te vinden, maar hoe weet ik zeker dat zoiets zal passen?

Kunnen jullie mij tips geven over hoe en waar ik best zo'n inbouwframe aanschaf? Dank!

Tatjana Zlavek

Geplaatst door Tatjana Zlavek , lid sinds 4 maanden geleden

1 Reactie

Hempie1, 3 maanden geleden

Het originele dashboard heeft wel de mogelijkheid voor de inbouw van een enkel DIN radio. Ik heb er nu geen foto van maar die zijn wel te vinden. Een sloperij kan je er zeker aan helpen. Ik heb nog gezocht maar evenmin een enkel-DIN inbouwraam gevonden. De duitse leverancier waar ik nogal eens wat koop op dat gebied, caraudio24.de, levert ook alleen de dubbel-DIN uitvoering.
De pasvorm van een gebruikt origineel exemplaar is natuurlijk zonder meer goed dus dat is een goede reden om er een van de sloop te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.