Volkswagen Golf II : rammelend geluid linkervoorwiel als je er een trap tegen geeft?

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

hoi,

heb een golf 2ke gekocht en merkte gisteren dat als je tegen de linkervoorwiel een trap geeft ( of je voet er gwn tegen zet om je bandenspanning ff te checcke) maakt ie een rammelend geluid, bij het rijden zelf hoor ik niets.
een kameraad van me die werkt in een citroen garage vertlde me dat dit wss een kapot wiellager is? ik dus wat info gezocht,( ben een complete beginner qua autotechniek) kom k te weten dat je wiellagers huilen,fluiten als ze kapot zijn., heb gemerkt dat er een klein olielekje is aan de cardan as van dat wiel,kan dat kwaad en kan het daaraan liggen? of is dit toch het begin van een dooie lager? kdoe de wagen morgen binnen bij me schoonbroer die heeft een brug enz mar wou ff op voorhand wat meer te weten komen hierover, het geluid is dus enkel hoorbaar als je een trap geeft tegen het wiel.

alvast bedankt voor komende antwoorden, mvg Stijn

khebeenvraagje

Geplaatst door khebeenvraagje (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het niet de stofplaat achter de remschijf wat rammelt ? Een wiellager is het zeker niet....

Gr. paul

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Heb je geen gebroken schroefveer en ligt dit afgebroken stuk op de veerschotel te rammelen

khebeenvraagje (0), 9 jaar geleden

was blijkbaar iets aan me schijfrem een vijsje dat niet vast meeer zat... :s vast gezet met momentsleutel, naar hhuis gereden, is zon kleine 5 km, thuis aangekomen een tik gegeven vr te checken en ja het rammelen was er weer... mss is de schroefdraad ofz niet meer goed. na het vastdraaien had ie het rammelen niet meer.ben al blij dat het dat maar was maar nu zitk met de vraag of dit echt kwaad kan en dit toch best laat repareren of niet? mn schonbroer zegt dat et op zich niet veel kwaad kan maar euhm ja mij lijkt het niet echt super goed te zijn..

edit: met een vijsje dat niet vast zat bedoel ik die middelste moer,bout whatever het noemt, aan je schijfrem die los zat wwardoor dat ronde ijzeren stuk kon bewegen, ken de benamingen niet anders zouk ze gebruiken :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.