Volkswagen Golf V: ratel geluid bij koude motor golf 5 1.6 fsi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

ik heb sinds kort een ratel geluid bij het starten van me koude motor na 2/3sec is het weer weg.

het is ook alleen als de motor koud is bij warme motor heb ik nergens last van

ik hoor verschillende dingen op wat forums de ene zegt kettingspanner de andere klepstoter of startmotor en de ene zegt weer dat het normaal is voor een 1.6 fsi van 2004

de auto heeft 117Dkm gelopen en heeft een ketting

wie o wie kan me helpen een oplosing en een prijsindenvicatie geven?

alvast bedankt mensen!

marc16fsi

Geplaatst door marc16fsi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Nokkenasversteller defect of de olie loopt uit filterhuis door een inwendig defect,maar ga maar uit van de nokkenasversteller,de gehele distributie moet hiervoor los.
Dit probleem is bekend bij de garage's/dealers.

marc16fsi (0), 14 jaar geleden

bedankt ik zal er morgen even langsgaan...

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=marc16fsi]bedankt ik zal er morgen even langsgaan...[/quote]
En? Wat zeiden ze?

Frank3168 (0), 14 jaar geleden

daar ben ik ook benieuwd naar. Als je aanspraak wil maken enige vorm van coulance kan je het wel schudden. De dealer houdt zich dan van de domme is mijn ervaring. Het is inderdaad zo dat de nokkenasversteller de meest voor de hand liggende veroorzaker is, maar de VW-dealers hebben ook een document waarin staat dat er eerst 's ochtends voor de koude start gecontroleerd moet worden of er olievoorraad aanwezig is in het oliefilter huis. Als dit niet zo is dient daar een onderdeel in vervangen te worden. Welk onderdeel dat dan precies is weet ik niet; misschien kan iemand hier dat vertellen?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Het oliefilter schuif je over een klep heen en die zorgt ervoor dat de olie in het huis blijft staan,die zou dan ook stuk kunnen zijn,maar of dat los te vervangen is weet ik ff niet meer.

Alex218 (0) PRO, 14 jaar geleden

de coulance regeling hierop is allang verstreken. Tenzij het daadwerkelijk aan de coulancelijst is toegevoegd inmiddels; dit is een lijst verstrekt door VW zelf waarop diverse coulance regelingen staan vermeld.

De enige coulance waar je nog kans op maakt is dat de dealer zelf besluit wat te geven

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Marc zal de auto wel verkocht hebben ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.