Volkswagen Golf IV: Nokkenasversteller

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 FSI

Na 50 DKM kettingspanner en distributieketing moeten vervangen vanwege geratel. Tegen de 1200 Euro . Deels via coulance opgelost. Nu bij 70 DKM weer geratel. Blijkt de nokkenasversteller te zijn. Kostenraming tegen de 1000 Euro. Garage geeft geen blijk van enige mogelijkheid op coulance. Wie heeft er dezelfde ervaring? Wie heeft er een tip ? Is er een modificatie geweest waar nog een beroep op gedaanb kan worden.

Haiko2

Geplaatst door Haiko2 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Triest maar waar.
Het probleem was inderdaad in het begin de ketting en spanner, later is gebleken dat het probleem meestal in de versteller zelf zit.
En ja dan moet de hele handel weer uit elkaar.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ik wil niet lullig doen maar ik begrijp dat het verveelend is dat alles weer los moiet, je bent onder tussen wel weer 70.000 Km !!!1!! verder, vindt je het gek dat de dealer en of pon eigleijk geen garantie/coulance willen geven ... (en hij is al weer 5 jaar, tis en blijft snel maar toch )

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ik het zo lees is het maar 20.000 km goed gegaan.
Je kunt hem ook laten ratelen bij koude start. Doet die van mijn zwager al 3 jaar en het blijft constant en wordt nier erger.

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

er zijn geen modificaties op geweest of terugroepacties de dealer kan alleen coulance aanvragen maar als die nee terugkrijgen kan de dealer er niks aan doen want die kunnen nergens de kosten verder declareren nokkenasverstellers willen wel geregeld stuk gaan persoonlijk zal ik ook adviseren om met reparatie of vervanging van kettingen en tandwielen deze mee te vervangen ok kost iets meer maar een tweede reparatie is nog duurder dat dit niet geadviseerd is om mee te vervangen kunnen we hier niks aan doen

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Benny Vee]Als ik het zo lees is het maar 20.000 km goed gegaan.
Je kunt hem ook laten ratelen bij koude start. Doet die van mijn zwager al 3 jaar en het blijft constant en wordt nier erger.[/quote]
zo kun je het ook lezen ...

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

hoelang is het geleden dat het zaakje is vervangen? gr john

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=poppekast]er zijn geen modificaties op geweest of terugroepacties de dealer kan alleen coulance aanvragen maar als die nee terugkrijgen kan de dealer er niks aan doen want die kunnen nergens de kosten verder declareren nokkenasverstellers willen wel geregeld stuk gaan persoonlijk zal ik ook adviseren om met reparatie of vervanging van kettingen en tandwielen deze mee te vervangen ok kost iets meer maar een tweede reparatie is nog duurder dat dit niet geadviseerd is om mee te vervangen kunnen we hier niks aan doen[/quote]
Nokkenasversteller was tot voor kort nog niet bekend als de veroorzaker.
Vraag met niet om een exacte datum maar dat heeft ook geen nut meer.

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

de enige die goede nokkenasverstellers kan maken is honda hoeveel later is volkswagen daar pas mee begonnen die dachten dat ze het uitgevonden hadden nou troep eerste klas bij touran en golf v al aardig wat verstellers vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.