Volkswagen GOLF: Ratelen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Ik heb een golf 4 1.6 fsi 2003. Soms als ik de auto start maakt niet uit koud of warn rattelt er iets in de motor. Is dit het nokkenastandwiel of kan het iets anders zijn. Branden geen controle lampjes. B.v.oliepomp?

mart882

Geplaatst door mart882 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Controleer de spanning van de distributie riem eens,soms breekt de kunststof mantel van de omlooprol weleens met een te slappe riemspanning tot gevolg.
In dat geval ben je een bofkont dat de motor nog loopt,de stukken kunnen ook tussen de riem komen.

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Dat kan de nokkenas versteller zijn die je hoort.

Alexks (0), 6 jaar geleden

Het kan ook je (gebroken of lamme) riemspanner of de vrijloop van je dynamo poelie ( vastgelopen) zijn ?

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Denk ook als eerste aan de nokkenasversteller/ketting. Zeker als het ratelen ongeveer 3 seconde duurt.
Als dit zo is dan de complete distributieketting set plus de versteller vervangen.

mart882 (0), 6 jaar geleden

de ratel duurt een paar seconden maar de ratel is er niet altijd als ik de auto start. heb de distr..riem en waterpomp en spanners plus looprol een maand geleden al vervangen maar het is vreemd dat ik de ratel maar af en toe hoor. hoe zou dit kunnen

mart882 (0), 6 jaar geleden

er zit dus een riem op ipv ketting.

mart882 (0), 6 jaar geleden

Ik hoor de ratel als ik de auto start nadat ik een tijdje gereden heb hoe kan dit?soms hoor ik hem dan ook niet.er zit een distr.riem op i.p.v.ketting.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Het zou kunnen dat het terugslagklepje in het oliefilter defect is,dan loopt de olie terug uit de smeerkanalen van de cilinderkop,het ratelen wordt dan veroorzaakt door de hydraulische klepstoters

mart882 (0), 6 jaar geleden

Bedankt @ volkswagen voor je advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.