Volkswagen Golf V: Ratelend geluid bij het starten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Hallo,

Ik ben sinds anderhalf jaar in het bezit van een Golf Plus met een 1.6 FSI motor die 62 dkm. heeft gelopen,een paar maanden terug hoorde ik voor het eerst een licht ratelend geluid bij het starten dat ongeveer 2 a 3 sec. duurde, dit geluid hoorde ik maar af en toe nu na enkele maanden komt het steeds vaker voor als ik start . Iemand vermoede dat het de distributie ketting zou zijn met de spanner.Herkent iemand dit probleem en hoe los ik dit op.E wat zijn ongeveer de kosten van de reparatie. Voor meer info kun je mij ook bellen. 0611083818

Gr. Frits

swinkie 54

Geplaatst door swinkie 54 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt idd erg op spanner/ruime ketting. ik heb al meerdere malen de ketting en spanner vervangen om dit op te lossen.

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Is hier al meerdere malen besproken ( zoekfunctie )
Het probleem zit meestal in de nokkenasversteller.
Daarvoor moet de distributie ook los en dan is het misschien aan te bevelen om de ketting en spanner mee te vervangen.
Bij ons hebben we al meerdere malen alleen de versteller vervangen en tot op heden zijn ze nog stil.
Je kunt er ook mee leren leven want het kan geen kwaad want mijn zwager zijn golf fsi doet dit al jaren en het wordt ook niet erger.
Ik heb ook al van iemand gehoord die was afgestapt van longlife olie dus iets dikkere olie en dat daarmee het probleem ook was verholpen maar die ervaring heb ik zelf niet.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Een heel enkele keer ligt het aan het oliefilterhuis,deze houdt de olie niet vast na een tijd stilstaan en loopt dus leeg,dan hoor je dus ook geratel na de start omdat het oliefilterhuis zich nog moet vullen.
Maar eigenlijk altijd ligt het aan de nokkenasversteller,advies is dan ook om het hele zooitje te vervangen,ketting/spanner e.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.