Volkswagen Passat: ratelend geluid distributie ketting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: v5 azx

Klant komt met een geluid in de motor. Geluid komt bij de ketting vandaan. Klepdeksel eraf gehaalt zover ik kan kijken niets te zien met de geleiders. Komt de kettingspanner wel eens voor bij de v5? Het is een onregelmatig geluid beetje schurend knarsend. Olie druk goed en de olie komt ook goed bij de nokkenassen. Iemand een idee?

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Edwin

Maak even gebruik van de zoekfunctie... hier is tot in de treure over gediscuseert.

Gr. paul

at (10) PRO, 15 jaar geleden

Met wat voor trefwoord dan? heb van alles geprobeert.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

ho ho ho heren, deze motor heeft 2x zoveel kleppen als degene van het vorige topic. Dit is eentje met 170 paardjes.....

wat ook kan en voorkomt is dat een van de nokkenasverstellers naar z'n grootje is; gaat ook rammelen..... krengen zitten in de tandwielen van de nokkenassen.
Eerst ffe checken, en is dat het niet, dan de motor er even uit om de boel te vervangen.... Doe dan ook gelijk alles, dus kettingen, spanners, geleiders, hydraulische spanner, keerring achter vliegwiel en eventueel de koppeling.

Monteur in topconditie doet dit klusje in ongeveer 10 uur..... zonder koppeling nog zo'n 500€ losse onderdelen er bij....

at (10) PRO, 15 jaar geleden

Probleem opgelost. De ketting had teveel speling gekregen en maakte geluid op de tandwiel. 2x ketting vervangen en alle geleiders en de tandwielen en het geluid was weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.