Volkswagen Passat: Rechteraandrijfas defect?

Bouwjaar: 1999

Als ik naar naar links een bocht instuur en geef gas (vooral met de caravan erachter) hoor ik rechts voor een krakend geluid.
Inmiddels de buiten-koppeling vervangen. Klachten nog steeds.
Wellicht koppeling aan de bakzijde vervangen? Vertoont n.l. absoluut geen speling o.i.d.

Fred3336

Geplaatst door Fred3336 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

barri (0), 19 jaar geleden

het is wel een gevoelig zaak, aandrijfassen bij passat. fred

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

draagarm rubbers kunnen ook lekker kraken.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Van de binnenste word het vet hard door de hitte van de uitlaatpijp.

Hans

Fred3336 (0), 19 jaar geleden

Ik vergat er nog bij te vermelden dat bij een automaat het een z.g. tripode-koppeling is. Kun je de 3 lagers apart vervangen?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die tripoides kunnen heel veel hebben, check eerst maar eens of de draagarmen nog in topconditie zijn. Ook de kogels gaan nog wel eens stuk/ruim. Grote kans dat deze auto voor de terugroepaktie m.b.t. draagarmen in aanmerking komt. Bel anders een VW dealer met je chassisnummer bij de hand dan zeggen ze het zo of ie wel of niet moet, er zit n.l. een modificatie in de draagarmen en de oudere zijn ronduit slecht te noemen.

Fred3336 (0), 19 jaar geleden

Rechts heb ik alles al op eigen kosten vervangen. Twee onder en twee bovenarmen en ook de z.g. halve maantjes van de stabilisatorstang zijn vervangen. Er zijn ook optimisten die mij vertellen dat wellicht het lager in de automatische bak: het kroonwiellager kapot kan zijn.

wicher (0), 19 jaar geleden

weet iemand vanaf welk chassisnummer de draagarmen gemodificeerd zijn?
Een andere vraag hoe goed zijn de automaten van vw?

Wicher

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.