Volkswagen Passat 1.8: Koelvloeistof lampje knippert

Bouwjaar: 1997

Ongeveer 3 maanden geleden kreeg ik het probleem dat bij het opstarten (in de ochtend) het koelvloeistof lampje ging branden. Sindsdien blijft dit gebeuren.

Na 1 minuut van het wegrijden gaat het lampje aan (3x een piep en vervolgens blijft het lampje knipperen). Pas op het moment dat de motor een temperatuur van 90 graden bereikt gaat het knipperende lampje uit. Het kan 2 dingen betekenen volgens het boekje: Motor te heet of koelvloeistof niveau te laag. Beide zijn niet het probleem.

Afgelopen zaterdag ging de koelvloeistofpomp tijdens het rijden kapot zonder dat ik dat door had. De temperatuur van de auto liep hoog op en de motor kookte over. Vervolgens is de koelvloeistofpomp en thermostaat vervangen, deze waren kapot. Er is geen lek in het koelvloeistof systeem en de temperatuur blijft keurig op 90 graden tijdens het rijden. Maar het probleem met het knipperende lampje blijft, ondanks dat die onderdelen vervangen zijn.

Eigenaardigheden:
-Lampje gaat alleen in de ochtend aan, de rest van de dag gebeurt dit niet.

Weet iemand wat er aan de hand is en hoe ik dit kan oplossen?

Mario P

Geplaatst door Mario P (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo. vervang je koelvloeistof tempratuur sensor maar eens.

deze bevind zich in het waterkanaal in een zwart kunstof huisje tussen de slang bij de cilinderkop 4 kant blokje met ook zo'n stekker er op.
deze gaan bij bosjes stuk,

kosten 11,euro.


paul,

Mario P (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je hulp, een kennis van mij zal hier vast wel raad mee weten, hij is automonteur.

bedankt,
mario

Mario P (0), 19 jaar geleden

De koelvloeistof temperatuursensor is vervangen...maar het probleem is nog steeds niet opgelost, nog steeds gaat het lampje aan 's ochtends en knippert het net zo lang totdat de motor een temperatuur heeft bereikt van 90 graden. Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, mario,

wat ook voor komt is de sensor in het expansievat die kan ook deze storing veroorzaken, ( kijk naar het contakt op deze sensor of op draadbreuk )


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.