Volkswagen Golf : roken, VW golf 4

Ik heb een golf type 4 1.9 tdi uit 2001, die al geruime tijd (ongeveer 8.000 km) Vrij heftig rookt, de EGR is al schoon gemaakt, waarna het even wat beter is geweest! Het is zwarte rook, dus iets met verbranding/ zuurstof te kort, en vebruikt geen druppel olie! Heeft iemand enig iedee wat hiervan de oorzaak kan zijn??
Ook schokt de auto tijden optrekken, kan dit er ook mee te maken hebben?

Alvast bedankt!

Vr groet Sander.

CLS65AMG

Geplaatst door CLS65AMG PRO , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

heel simpel sander.... jou probleem is niks anders dan een niet/slecht werkende EGR-klep. schoonmaken heeft vaak geen enkele zin en is maar tijdelijk... er is maar één oplossing door de klep af te doppen dmv een metalen plaatje... pas dan is jou probleem opgelost..

[url=http://imageshack.us][img]http://img150.imageshack.us/img150/4691/...[/img][/url]

tussen dit metalen pijpje (zie afbeelding) en het uitlaatspruitstuk daar een metalen plaatje tussen monteren. voorbeeld van dit plaatje kun je overtrekken van de pakking die zich tussen het pijpje en de EGR-klep bevind..

paul,

CLS65AMG PRO, 16 jaar geleden

Oke, Dan ga ik dit proberen, had wel gehoord dat er meer problemen mee waren, maar omdat de EGR schoongemaakts is door een monteur dacht ik aan wat anders! Dan ga ik vandaag of orgen de EGR maar afstoppen! Paul, hartstikke bedankt, wie weet kunnen we elkaar weer eens helpen!

Vr gr Sander.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.