Volkswagen Golf : roken, VW golf 4

Ik heb een golf type 4 1.9 tdi uit 2001, die al geruime tijd (ongeveer 8.000 km) Vrij heftig rookt, de EGR is al schoon gemaakt, waarna het even wat beter is geweest! Het is zwarte rook, dus iets met verbranding/ zuurstof te kort, en vebruikt geen druppel olie! Heeft iemand enig iedee wat hiervan de oorzaak kan zijn??
Ook schokt de auto tijden optrekken, kan dit er ook mee te maken hebben?

Alvast bedankt!

Vr groet Sander.

Geplaatst door

CLS65AMG (0)
badge

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

heel simpel sander.... jou probleem is niks anders dan een niet/slecht werkende EGR-klep. schoonmaken heeft vaak geen enkele zin en is maar tijdelijk... er is maar één oplossing door de klep af te doppen dmv een metalen plaatje... pas dan is jou probleem opgelost..

[url=http://imageshack.us][img]http://img150.imageshack.us/img150/4691/...[/img][/url]

tussen dit metalen pijpje (zie afbeelding) en het uitlaatspruitstuk daar een metalen plaatje tussen monteren. voorbeeld van dit plaatje kun je overtrekken van de pakking die zich tussen het pijpje en de EGR-klep bevind..

paul,

P. Kelder 0
badge

17 jaar

Oke, Dan ga ik dit proberen, had wel gehoord dat er meer problemen mee waren, maar omdat de EGR schoongemaakts is door een monteur dacht ik aan wat anders! Dan ga ik vandaag of orgen de EGR maar afstoppen! Paul, hartstikke bedankt, wie weet kunnen we elkaar weer eens helpen!

Vr gr Sander.

CLS65AMG 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.