Volkswagen Polo: Rubbers achteras Polo 1.4 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo forumleden, gister zijn de rubbers van de achteras afgekeurd. Weet iemand of deze rubbers makkelijk te vervangen zijn met of zonder as te verwijderen. ? Bij voorbaat dank. Gr. Jurrie

caya

Geplaatst door caya (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

kun je een foto plaatsen?
een polo heeft geen achteras

caya (0), 9 jaar geleden

Hoi Fordman, de polo heeft een starre achteras geen stabilisatie. zal vanavond foto maken. Gr. Jur

arjankempeneers (0) PRO, 9 jaar geleden

Achteras moet er van onder. De rubbers zijn er wel uit te krijgen, maar er opnieuw inpersen is wat moeilijker. De bussen zijn namelijk van kunststof en je hebt een goed passende bus nodig.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Met het daarvoor speciaal gereedschap zitten ze er zo in. Gat schoonmaken, beetje vet erbij en erin persen alleen ze moeten hoogstwaarschijnlijk wel in een bepaalde inbouwstand gemonteerd worden en dat weet ik niet meer hoe precies.

caya (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Het lag toch iets moeilijker dan ik dacht. Schoonzoon leverde 2 dikwandige stukken pijp van 70 mm. Potkrik ertussen en persen maar. Maar dat ging niet op, met warmstoken erbij kwamen ze uiteindelijk 5 mm naar buiten. Toen ff wakker worden de krik was meer uitgedraaid, conclusie boog gewoon as uit elkaar. Uiteindelijk boormachine en en repicozaag erin. eindelijk eruit, toen as weer stukkie terug gezet met grote zware lijmtang. Erin ging makkelijk met draadend en twee grote platen, moer erop en rustig draaien.Vervelende van heel het verhaal is dat ik niets kon ontdekken wat echt stuk was aan de rubbers, navraag leert dat de rubbers van een starre achteras alleen afgekeurd mogen worden als het rubber geheel los is gekomen van de bus. Dus APK keurder bedankt, 30 € armer en 2 dagen kwijt.

kaleido 1 (1645) PRO, 9 jaar geleden

De bekende fast fitter ? , ik weet dat het niet relevant is maar soms moet je gaan voor een second opinion of even internet raadplegen , bij "dubieuse"afkeur.
Regeling permanente eisen
Aanvulling regeling permanente eisen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.