Volkswagen Polo: Ruitensproeier werkt niet

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Hoi allen,
Wie kan mij helpen met het volgende probleem, bij een Polo uit 1990 ging de ruitensproeier het steeds slechter doen. Nu doet hij niets meer, als ik hem direct op de accu aansluit werkt het pompje geweldig. Als ik de stekker van het pompje haal en de schakelaar bedien dan meet ik 12V, maar als ik de stekker weer op het pompje plaats en dan de schakelaar bedien dan meet ik maar 2V, heb de massakabel gecontroleerd maar daar ligt het niet aan. Ik denk dat het relais de boosdoener is. Wie helpt mij verder?
Groeten, Han

Han3926

Geplaatst door Han3926 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Je bent goed bezig met dat meten,alleen moet je nu verder gaan meten over de min draad en de plus draad van het pompje.
Je hebt 2 volt over het pompje tijdens bedienen (moet 12 volt zijn),dus heb je 10 volt verlies ergens,kan in de plus of min zijn.
Meet over de min draad,dus voltmeter op de min van pompje en min van accu/carosserie,meet je hier 10 volt? Dan verlies (probleem) in de min draad,meet je hier 0 volt? Dan hetzelfde doen over de plus draad,meet je hier 10 volt? Dan verlies in de plus draad.
Dus over de min en plus (--/++) draad mag je nooit spanning meten,alleen over de verbruiker,dus het pompje in dit geval.En dit geld alleen als alles aangesloten is.(V4 meting).

Han3926 (0), 15 jaar geleden

Ben nog even verder gegaan met doormeten en heb uiteindelijk het probleem gevonden, zat in de bedieningshandle aan het stuur.
Ricky bedankt voor je reactie!

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Han

Had je hier een slecht contact o.i.d. ?

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.