Volkswagen scirocco: ruitenwisser/ventilator/sproeier doen het niet meer

Bouwjaar: 1989

beste mensen, ik heb sinds een tijdje het probleem dat m'n ruitenwissers (voor en achter), sproeiers, binnenventilator en m'n radio het niet meer doen. Als ik m'n ruitenwisser een stand omlaag zet.. dan hoor je een relais(9) onregelmatig tikken.

Het lijkt mij niet dat dit het contactblokje is omdat dan zou de rest het ook niet meer moeten doen.

stekkers zitten volgens mij goed.. en zekeringen zijn heel.

Iemand een idee?

Paul8584

Geplaatst door Paul8584 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

zekering? anders de zekeringenkast checken

Paul8584 (0), 18 jaar geleden

zekeringen zijn heel.. anders moet ik de zekeringkast uitbouwen en hopen dat ik wat tegenkom. Heb de relais (9) ook bekeken.. leek me nog heel. Denk ook niet dat de relais' het snel begeven.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Massa van het dashboard, zit ergens op een kluitje bruine draden onder het dashboard in de buurt van de zekeringkast met het chassis verbonden.

Contactblokje kan ook..... heeft namelijk dubbele contacten en 2 circuits.

Paul8584 (0), 18 jaar geleden

waar zit het contactblokje eigenlijk? Zit deze bij de rest van de relais'?

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

deze zit achter het contaktslot

Paul8584 (0), 18 jaar geleden

okee bedankt.. dan zal ik daar morgen naar kijken... ik heb trouwens al alle stekkers en relais' gecontroleerd.. maar alles zag er goed uit, als nieuw, nergens oxidatie of iets dergelijks gevonden.

bedankt in ieder geval voor de reacties tot nu toe.. ik zal morgen naar dat contactblokje kijken

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Overnamerelais misschien kapot? Ontsteking en dimlichten wordt rechtstreeks geschakeld door contactslot maar de rest wordt via dit relais geschakeld.
Paul

Paul8584 (0), 18 jaar geleden

bedankt allemaal!.. het is opgelost.. het was toch het contactblokje wat ik eerst niet wilde geloven omdat m'n lichten het nog wel gewoon deden.

Maar ik heb vanmiddag effe alles uitgebouwd en voor 30(!)euro een nieuw blokje gehaald, ingebouwd en alles deed het weer! Dus kan ik weer veilig door de regen rijden :)

tanx!

groeten,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.