Volkswagen Golf V: schakelmmechanisme vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

goedendag , ik wil graag mijn schakelmechanisme vervangen, heeft iemand een duidelijke uitleg ervan? als het kan met fotos,graag jullie reactie.

harold3434

Geplaatst door harold3434 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Wat wil je precies vervangen , alleen de kabels , het mechanisme op de bak , de complete pook ?

harold3434 (0), 10 jaar geleden

de pook is sinds paar weken niet meer soepel, heb de ANWB erbij geroepen. Meneer heeft gezegd dat de kabels misschien zijn versleten, maar dat kan denk ik niet dat dat de oorzaak zijn. misschien zit ik ernaast. het lijkt wel of de versnellingspook de dader is. daarom wil ik de schakelmechanisme demonteren, en kijken of er iets kleins kapot is of , misschien dat ik dan een reviesiesetje moet halen, ik weet het ook niet meer eignlijk. waar ik moet beginnen. graag jouw reactie

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kunt de schakelkabels loskoppelen van de bak en voelen of deze nog soepel functioneren.
Is dit wel het geval dan zit het euvel in de schakelbak en zodoende niet in de bediening.

Gr. paul

harold3434 (0), 10 jaar geleden

was vergeten te zeggen, de schakelbak was in orde

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Zoals paul voorsteld de kabels bij de bak los maken en controleren of deze nog soepel bewegen.
Kijk even goed naar de huls waar de buitenkabel mee vast zit aan de beugel bovenop de bak , dit gaat vaak stuk , rafelig of hij schiet zelfs uit de huls.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

In mijn 13 jaar heb ik nog nooit de kabels vervangen (maar het zou wel kunnen) dus denk idd ook aan of stroef bewegende delen of iets in de bak stuk. Inderdaad de kabels ff loshalen op de bak (alleen het borgplaatje verwijderen en de kabel van z'n pen af trekken) en dan voelen of ze wel soepel gaan. Maar wat is stroef bij jou? Probeer eerst dit ff:

Pookhoes/huis omhoog trekken en dan die bal volspuiten met wd-40 oid
Op de bak zie je waar de kabels aan zitten een soort gewicht zitten die in een plastieke gleuf beweegt, deze ook ff volspuiten hahaha. Dat plastieke deel kan ook gebroken zijn.

harold3434 (0), 9 jaar geleden

goedendag mensen het heeft mij zeker geholpen, het is gelukt.
helemaal toppie deze site, bedankt mensen
blij blij blij

kaleido 1 (1860) PRO, 9 jaar geleden

Wat is er nu gerepareerd/vervangen dan ?

harold3434 (0), 9 jaar geleden

er was een kabel stuk (versleten) kabel kostte nieuw ong.50 euro, heb op het net een hele mechanisme voor 60 euro gekregen, dus leek mij beter zo een te halen,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.