Volkswagen Polo: Schijfrem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: BUD 1.4

Hallo mensen.

Ik ben bezig aan mijn schijfrem, remblokken heb ik er al vanaf, en één klein boutje wat in de schijfrem zit gedraaid heb ik er ook al uit.
Heb ook al met een rubberen hamer meerdere keren op de schijfrem geslagen, maar tot heden niet los te halen.
Zou het dan misschien zo goed vast zitten geroest?
Of misschien dat iemand documenten heeft.
Ik heb een VW polo 1.4 bouwjaar 2008.

Gr Marco.

marco14

Geplaatst door marco14 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Marco

Een rubberhamer zet niet aan en met een zak watten kun je niemand bezeren ;
Even een ander geschikt tikkertje gebruiken.

Gr. paul

marco14 (0), 9 jaar geleden

Ik begrijp het, dus dan kan ik beter een doek tegen de schijfrem leggen en er met een hamer opslaan. Alvast bedankt! Marco

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Al draaiend de schijf los tikken , desnoods even op de voorkant slaan waar ook het kleine boutje in zat , komt hij gegarandeerd los.
Voordat je alles terug monteerd , alle roest en rommel verwijderen.

marco14 (0), 9 jaar geleden

Is goed. Dat ga ik zaterdag doen.

Fijne dagen mensen!

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als je de schijf moet vernieuwen kun je er gewoon opslaan met hamer

marco14 (0), 9 jaar geleden

Hallo mensen. Ik ben vandaag bezig geweest met mijn schijfrem. Remblokken los gehad boutje uit de schijfrem gehad, op getikt met de hamer ter wel ik hem draaiden, maar kreeg de schijfrem niet los. Die grote moer in het midden hoef toch niet los? Heb zelfs aan de schijf zitten trekken en duwen, maar kreeg er geen beweging in. Hierbij een afbeelding toe gevoegd van de schijfrem. remblokken zitten er wel op, en boutje er ook in. Het is een geventileerde schijfrem.

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Nee hoor die moer hoeft niet los , kijk er wel een beetje vreemd tegen aan , zit de schijf nu niet gedraaid , de bout gaten in de naaf lijken niet overeen te komen met de gaten in de schijf ?
Om de schijf er af te krijgen moet natuurlijk wel de remblokdrager er af , zit met 2 bouten vast aan de achterkant op het fuseelichaam.
Flink meppen , dan komt hij echt wel los , boutje had je er wel uit toch ?

marco14 (0), 9 jaar geleden

De remklauw drager was er af ja, en het kleine boutje was er ook uit. Het lijkt wel of de remschijf zit vast gezogen. Heb bij de bouten meerderen tikken met een ijzeren hamer gegeven, niet op de remschijf zelf. Heb aan de remschijf getrokken maar komt geen beweging in. Gaat het morgen of maandag weer proberen. Denk dat de remschijf al wel een paar jaar er op zit. Anders zou je ze zo los moeten halen lijkt me. Nog tips?

gaten in de naaf komen wel overheen met de schijf.

Bedankt Marco.

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Zoals al geschreven , harder slaan op de rand van de remschijf aan de achterkant.
Als je nu nieuwe blokken op oude schijven hebt gezet en je gaat daarna alsnog nieuwe schijven plaatsen , had je beter de oude blokken weer terug kunnen zetten , je nieuwe blokken slijten nu verkeerd af en zullen slecht aansluiten straks op de nieuwe schijven.

marco14 (0), 9 jaar geleden

Eerlijk gezegd was ik dat niet van plan. als ik nieuwe remblokken plaats, plaats ik ook gelijk nieuwe remschijven.
Alleen moet ik eerst de oude remschijf er vanaf zien te krijgen. Maar wil de remschijf er vanaf halen omdat ik aan het oefenen ben.
Mijn docent zei al dat dit ken, alleen moet ik alles goed reinigen vertelden hij.
Maar ik ga door net zo lang tot ik het er af hebt.

Bedankt Marco.

marco14 (0), 9 jaar geleden

hallo mensen.

Vandaag weer even flink bezig geweest, en het is mij gelukt om de remschijf te demonteren, hij zat behoorlijk vast! morgenochtend demonteer ik de anderen kant.

Gr Marco.

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Zie wel , de aanhouder wint , en zo leert marco elke dag wat bij , hoeft ie straks helemaal niet meer stage te gaan lopen , studeerd hij af aan roc problemcar , prettige jaarwisseling .

marco14 (0), 9 jaar geleden

Haha ja bedankt jullie ook he!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.