Volkswagen Passat: schokbreker er onderuit halen??

Bouwjaar: 2001

ik wil mijn auto verlagen maar ik krijg de voorste schokbrekers er niet onder uit wat moet ik allemaal losmaken om dit wel te kunnen doen ???

bolle1369

Geplaatst door bolle1369 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pompverstuiver9171 (0) PRO, 19 jaar geleden

oei dat is een hoop werk als je het nooit gedaan heb,
de twee bovenste draagarmen en die schokbreker zit vast aan 1 schotel dus je moet heel die schotel eerst demonteren en op de grond moet je ze van elkaar scheiden

wicher (0), 19 jaar geleden

Je kunt ook de bovenste draagarmen losmaken maar bout kan erg vastzitten. Een week lang dagelijks inspuiten met wd 40 kan helpen. Bout bij montage insmeren met kopervet. Als de draag armen los zijn in de motorruimte de 2 bouten losdraaien waarmee schokbreker een genoemde schotel is bevestigd. Vervolgens bout losmaken waarmee schokbrker aan onderste, voorste draagarm zit en veer plus schokbreker on der de auto uithalen. scheiden van veer en schokbreker vereist een heel goede veerspanner en hermontage is niet gemakkelijk omdat veer in bepaalde hoek tov. schokbreker moet staan anders krijg je de onderste bout nooit meer door de draagarm.

Wicher

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

mensen


dit is max 20,minuten per kant werk!

idd, die bout kan erg vervelend zijn ze kunnen afbreken! ( deze iets warm stoken!)( pas op voor de rubbers )


LET OP DE MONTAGE STAND VAN DE SCHOKBREKER!!!! ZEER BELANGRIJK!!

streep alles goed af! normaal heb je hier hulp gereedschap bij nodig! ( aantal graden in de stand van de schokbreker ) daarin mag MAX 2% verschil in zitten!

anders staat de boel er krom onder! en wringt deze op de draagarmen!

DUS EVEN GOED OPLETTEN!!


paul,

bolle1369 (0), 19 jaar geleden

kan iemand dit doen voor mijn in de buurt van eindhoven voor een kleine vergoeding alleen de voorste veren vervangen bvbd mac.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.