Volkswagen Passat : Schokkend stationair lopen tdi 96kw pompverstuiver

Hallo,

Het volgende is gebeurd. Bij 50 km per uur tijdens afremmen is de motor op 3 cilinders gaan lopen, heb hiermee een klein stukje (1km) gereden en daarna uitgezet en weer gestart. Motor liep daarna weer op 4 cilinders. Auto uitgelezen en gezien dat 1 pompverstuiver in zijn max van het regelbereik zit 2.98 mg/slag. Als je het toerental verhoogd gaat ie vanf +/-1200 toeren wel weer regelen (motor loopt dus met rijden ook normaal) Ik heb nu de kabelboom in de cilinderkop vervangen (bekend probleem) maar het is niet over, de motor loopt nog steeds te schudden bij stationair. Je merkt het heel goed als je zonder gas te geven in de 1e of 2e versnelling rijdt. Brandstof filter is 10000km geleden ook vervangen.

Iemand een idee??

type auto, Passat variant highline 96kw Pompverstuiver met AVF motorcode

Bij voorbaad dank.

groeten Martijn

tinus11484

Geplaatst door tinus11484 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mannetje6844 (0) PRO, 17 jaar geleden

het kan ook zijn dat je pompverstuiver lek langs de cilinderkop
aan de zijkant van je pompverstuiver zitten rubbere afdichtings ringen en die willen wel een door schuren Je kan de verstuiver er uithalen (het is simpel als je de boeken er bij heb) en kijken af er ijzervijsel aan zit als dit niet erg is kan je er nieuwe ringen opzetten anders moet er een andere kop op

tinus11484 (0), 17 jaar geleden

Hoi Heb de verstuiver uit de kop en zie inderdaad wel slijtage aan de kop. Het lijkt er op dat de bevestiging van de verstuiver, de verstuiver omduwt naar 1 kant,en hier door in de kop inslijt. Het is niet heel erg maar wel te voelen denk max 0.1-0.2 mm diep ingesleten. Is dit iets wat altijd gebeurt bij pompverstuivers doordat de constuctie niet deugt of is het toeval?? En wat is eventueel een goed adres voor een ruilkop?

tinus11484 (0), 17 jaar geleden

Probleem gevonden. Het was een kapotte pompverstuiver. 1 nieuwe verstuiver gemonteerd en alles weer voor elkaar Pompverstuiver gekocht bij diesel buchli in Harderwijk Vriendelijke mensen en goede service en veel op voorraad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.