Volkswagen passat tdi 130pk: schokkende koppeling

Bouwjaar: 2003

Deze wagen maakt bij het wegrijden een schokkende beweging van de koppelingsplaat.Als er een klein beetje geslipt word met de koppeling is het schokken weg.Maar na verloop van tijd komt het terug.Dit is enkel bij het vertrekken.De wagen heeft 30.000 km.en de koppeling is zeker niet versleten.Zijn er problemen met het 2 massavliegwiel of kan er mogelijks olie op de koppelingsplaat terechtgekomen zijn.Het is ook al ongeveer 4 maanden opgemerkt ,maar het lijkt niet te verslechten ,doch ook niet te verbeteren.Iemand raad of een mogelijke oorzaak?

charly1612

Geplaatst door charly1612 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


maak aanspraak op garantie.. die zit er nog op bij deze auto



paul,

charly1612 (0), 19 jaar geleden

ja ,dat klopt wel maar ik had graag geweten wat er aan de hand is.En bij de dealer hebben ze al eens een proefrit gemaakt en zoals ik al gemeld had bovenaan ,na een beetje slippen van de koppeling is het probleem tijdelijk weg.Bij de dealer hadden ze dan ook niets gemerkt.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


het zou lekage kunnen zijn.?
zeg het maar..?


paul,

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

maakt toch niet uit de auto zit in de garantie en als er wat met de koppelingsplaat is vervang je meestal (in geval van garantie) de drukgroep mee.
of het nu komt door olie of slijtage.
het is wel zaak dat de oorzaak wordt gevonden en opgelost.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou kunnen dat je een kleine olie lekkage hebt waardoor je plaat even vet is , en na het laten slippen dat vet verbrand is. zit niks anders op dan de bak te demonteren en inspecteren. als de boel opligt zal een eventuele lekkage wel te zien zijn. en meteen een hele nieuwe kopeling set + drukgroep en hele mik mak der in gooien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.