Volkswagen Caddy: schokt bij wegrijden

Bouwjaar: 1997

Hallo ik heb hier een VW Caddy SDI met AEY motor staan, deze schokt met het wegrijden, de motorsteunen heb ik gecontroleerd en waren goed. Dus zat ik te denken aan het vliegwiel, nou is mijn vraag: zit er een 2 massa vliegwiel in een caddy ofniet? Als dit niet het geval is dan zullen het denk ik de tangentiaal veren in de koppelingsplaat zijn. Is dit een bekend probleem ofniet?

Koen

koen6346

Geplaatst door koen6346 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

de sdi heeft geen 2massavliegwiel maar een vaste. kan in principe niks mis mee zijn..

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

uit laten lezen

koen6346 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hem al uitgelezen maar zaten geen foutcodes is

PL (0), 18 jaar geleden

Enkele mogelijkheden:
Blauwe plekken op het vliegwiel.
Platen bijna op.
Veren in de platen stug geworden.
De platen in mijn auto zagen er nog redelijk uit en ook deze schokte bij het wegrijden met name als het koud was. Kwam waarschijnlijk door een combinatie van minder wordende platen en de veren in de platen (200.000km). Na het vervangen van de koppelingsset is het schokken nu over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.