Volkswagen Caddy: Komt moeilijk in versnelling

Bouwjaar: 2005

Na per ongeluk te hebben geschakeld zonder koppeling, voet schoot van de koppeling af (ging nogal hard, ik hoorde ook een schrapend geluid) krijg ik de versnellingspook van mijn Caddy niet goed meer vanuit de 3e naar de 4e versnelling. Ik moet de pook eerst in vrij zetten voordat ie naar 4 gaat. Anders houdt "iets" de pook tegen. Van 1 naar 2 doet het probleem zich ook voor maar dan in iets mindere mate.

Wat heb ik gesloopt? :( Iemand een tip wat er loos kan zijn?

Prometheus

Geplaatst door Prometheus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Prometheus (0), 18 jaar geleden

Niemand een idee?...

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk synchromesh kapot. Als de auto idd van 2005 is moet je hem gewoon voor garantie naar de dealer brengen. Misschien niet helemaal correct maar een versnellingsbak die na 1 keer misschakelen defect is, is ook niet normaal. Denk eens aan lesauto's.

Prometheus (0), 18 jaar geleden

Dacht ik ook al aan. Is wel erg snel inderdaad, na een keer. Maar t maakte een vrij hard geluid dus of het garantie is
... Ik merk wel dat als ik zonder koppeling schakel (met gas geven op toeren houden), dat ie dan wel makkelijk in 4 valt.. Hij moet maandag voor een beurt (15.000km) dus dan vraag ik wel of ze er naar kijken.

Prometheus (0), 17 jaar geleden

Ik zat eens te kijken welke berichten ik allemaal al had, niet zo veel :), maar had hier niet meer gereageerd.

De bak is in z'n geheel vervangen door de dealer, onder garantie. Men zei dat ze het nog nooit hadden meegemaakt overigens. Ben de auto 4 dagen kwijt geweest maar rijdt nu weer (nog steeds) als een zonnetje en inmiddels 45000 km :)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Prometheus]Ik zat eens te kijken welke berichten ik allemaal al had, niet zo veel :), maar had hier niet meer gereageerd.

De bak is in z'n geheel vervangen door de dealer, onder garantie. Men zei dat ze het nog nooit hadden meegemaakt overigens. Ben de auto 4 dagen kwijt geweest maar rijdt nu weer (nog steeds) als een zonnetje en inmiddels 45000 km :)[/quote]
dat verhaal kennen we al... NOOOOOIT MEEGEMAAKT u bent de eerste met een klacht, dit zijn standard antwoorden van de dealer.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.